Το τελευταίο μέρος μιας συσκευής της Apple που απαιτεί επισκευή από τον ίδιο του τον κατασκευαστή, φαίνεται να είναι οι οθόνες των νεότερων iPad.

Αναφορές από επισκευαστικά κέντρα και χρήστες υποδεικνύουν ότι τα Apple Pencils δεν λειτουργούν πλέον σωστά σε μη γνήσιες οθόνες των iPad, καθώς σχεδιάζουν τεθλασμένες γραμμές σε διαγώνιο αντί για ευθείες.

Ο Ricky Panesar, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας επισκευών iCorrect, δήλωσε στο Forbes ότι οι οθόνες που αντικαταστάθηκαν στα νεότερα iPad Pros (πέμπτης και έκτης γενιάς 12,9 ιντσών και τρίτης και τέταρτης γενιάς 11 ιντσών) δεν αποδίδουν ευθείες γραμμές όταν χρησιμοποιείται ένα Apple Pencil για να σχεδιάσει υπό γωνία. «Διαθέτουν ένα τσιπ μνήμης που βρίσκεται στην οθόνη το οποίο είναι προγραμματισμένο να επιτρέπει τη λειτουργία του Pencil να λειτουργεί μόνο αν η οθόνη είναι συνδεδεμένη με την αρχική λογική πλακέτα», δήλωσε ο Panesar στο Forbes.

Μια δημοσίευση στο Reddit από τις 23 Μαΐου από έναν χρήστη που ανέφερε "τρεμάμενες" διαγώνιες γραμμές από ένα Apple Pencil σε μια πρόσφατα αντικατασταθείσα οθόνη iPad mini υποδηλώνει ότι το πρόβλημα μπορεί να επηρεάζει και άλλα μοντέλα εκτός από τη σειρά Pro των iPad.

Η Apple συνεχίζει να προτείνει, με διαφορετικό βαθμό σθεναρότητας, ότι είναι η μόνη εταιρεία που επισκευάζει τις συσκευές των πελατών της. Τουλάχιστον, η εταιρεία φαίνεται να πιστεύει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά Apple Genuine Replacement Parts από εξουσιοδοτημένους. Κάθε άλλο είδος επισκευής υπόκειται σε επιπλοκές από τη σύνδεση των εξαρτημάτων της Apple με μεμονωμένες συσκευές, γνωστή ως σειριοποίηση. Οι μπαταρίες, οι οθόνες και οι αισθητήρες Touch ID υπόκεινται σε προειδοποιήσεις προς τους χρήστες ή χάνουν κάποια λειτουργικότητα όταν αντικαθιστούνται εκτός του δικτύου επισκευών της Apple.

Η στάση αυτή, καθώς και το μέγεθος και η επιρροή της εταιρείας, καθιστούν την Apple πρωταρχικό στόχο των εκστρατειών για το δικαίωμα στην επισκευή, καθώς και της νομοθεσίας στην ΕΕ που επιδιώκει να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα των συσκευών τους, συμπεριλαμβανομένων της θύρας USB-C.

Η τελευταία καταγγελία από την κοινότητα ατόμων που ασχολούνται με τις επισκευές σχετικά με τη ένωση της οθόνης απηχεί ένα ζήτημα που προέκυψε με την τότε νέα σειρά iPhone 13 το 2021. Οι τεχνικοί επισκευών διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση της οθόνης, ακόμη και με μια γνήσια οθόνη της Apple με τη μονάδα Face ID να έχει μεταφερθεί με κόπο (αλλά να μην έχει αντιστοιχιστεί από το ιδιόκτητο λογισμικό της Apple), θα απενεργοποιούσε εντελώς το Face ID στη συσκευή. Η Apple δήλωσε αργότερα στο The Verge ότι θα "κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού" για τη διόρθωση του προβλήματος, χωρίς να διευκρινίσει αν ήταν σφάλμα ή για σκόπιμη σχεδιαστική επιλογή.

  • Like 3
  • Sad 1