Χάρη στο Samsung Galaxy Tab S6, οι «διπλές κάμερες» δεν αποτελούν πλέον προνόμιο μόνο των smartphones και σύντομα θα δούμε και άλλους κατασκευαστές tablets να ακολουθούν τη συγκεκριμένη τάση.

Η Apple ενδέχεται να είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στην βιομηχανία που θα παρουσιάσει φορητές συσκευές «tablet» με διπλή ή ακόμα και τριπλή κύρια κάμερα στον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με πηγές της αξιόπιστης Ιαπωνικής ιστοσελίδας Mac Otakara, τα φετινά «απλά» iPad θα φέρουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος ενώ τα iPad Pro πρόκειται να φέρουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος. Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί από άποψη σχεδιασμού το ίδιο «εξόγκωμα» για τις κάμερες που θα υπάρχει και στις φετινές συσκευές iPhone.

Αν οι πηγές του Mac Otakara αποδειχτούν αξιόπιστες, τότε οι συσκευές iPad θα ξανακερδίσουν τον τίτλο των «γιγαντιαίων iPhone», αν και δίχως την εγκοπή (notch). Αυτό ισχύει βεβαίως μόνο από άποψη εμφάνισης, διότι και με τη συνεισφορά του νέου iPadOS η παραγωγικότητα με το iPad φτάνει σε άλλα επίπεδα. Χρησιμοποιώντας στα «απλά» iPad την κάμερα του φθηνότερου «iPhone 11» με την οθόνη LCD IPS και στα μοντέλα iPad Pro την κάμερα των iPhone 11 με τις οθόνες τεχνολογίας OLED, η Apple –όσο και αν μοιάζει παράξενο σε κάποιους- θα μειώσει το συνολικό κόστος παραγωγής.

ipad-pro-triple-1280x720.jpg.365a733481588808ada1b556677eeb0b.jpg

Οι πολλαπλές κάμερες, θα βοηθήσουν τους χρήστες των συσκευών να τραβούν πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε σχέση με το παρελθόν (δεν είναι λίγοι εκείνοι, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, που χρησιμοποιούν tablet για να τραβούν φωτογραφίες όταν επισκέπτονται αξιοθέατα εξαιτίας του βολικού και μεγάλου… οφθαλμοσκόπιου) ενώ θα χρησιμεύσουν και σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, έναν τομέα που η Apple φαίνεται να θέλει να κατακτήσει.   

SlashGear

  • Like 1
  • Sad 1