Η πρώτη εφαρμογή της Apple στο Play Store του Android δε θα μπορούσε να είναι άλλη από μια εφαρμογή που κάνει εύκολη τη μετάβαση του κατόχου ενός Android smartphone στο iPhone.

Έχοντας ανακοινώσει τη δημιουργία της εφαρμογής στην πρόσφατη παρουσίαση των iPhone 6s, η Apple κυκλοφορεί από σήμερα το Move to iOS app, για τα περισσότερα android smartphones της αγοράς, οδηγώντας το χρήστη μέσα από συγκεκριμένα βήματα στην εύκολη μετάβαση του στο iOS και το iPhone. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, αν και στα στοιχεία που μπορεί να μεταφέρει ο χρήστης, δε συμπεριλαμβάνονται οι εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στο Android smartphone του, έστω και αν αυτές είναι δωρεάν και υπάρχουν αντίστοιχες στο App Store της Apple.

 

Στα στοιχεία που μεταφέρει η εφαρμογή, περιλαμβάνονται φυσικά οι επαφές, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι e-mail λογαριασμοί, τα ημερολόγια, τα bookmarks καθώς και τα γραπτά μηνύματα (SMS) του χρήστη. Όλες οι ενέργειες γίνονται ασύρματα αφού η εφαρμογή εμφανίζει ένα 10ψήφιο κωδικό στο Android smartphone, τον οποίο ο χρήστης πρέπει να εισάγει στο iPhone ή το iPad του κατά τη διάρκεια των αρχικών ρυθμίσεων. Μόλις αυτό γίνει, οι δύο συσκευές συνδέονται και ξεκινά η μεταφορά των δεδομένων, με το iPhone να ρωτά στο τέλος τους κωδικούς των e-mail λογαριασμών.

 

Κερασάκι στην τούρτα είναι η υπενθύμιση στην τελευταία οθόνη επιβεβαίωσης ότι όλα πήγαν καλά, ότι ο χρήστης μπορεί να ανακυκλώσει το Android smartphone του δωρεάν σε οποιοδήποτε Apple Store.Η κυκλοφορία της εφαρμογής πάντως έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στην κοινότητα των Android χρηστών, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε σερί αρνητικών αξιολογήσεων της εφαρμογής, κατεβάζοντας τη συνολική της βαθμολογία στο 1.8/5.

 


move-to-ios-rating.png

 


File.png Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.movetoios[/url]']Move to iOS app