Οι πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας των νέων iPhone, δημιούργησαν νέο ρεκόρ πωλήσεων όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η Apple.

Συνολικά 9 εκατομμύρια iPhone 5s και iPhone 5c διατέθηκαν στην αγορά χωρίς να γίνεται αναφορά για τις πωλήσεις κάθε μοντέλου ξεχωριστά. Σύμφωνα πάντως με εταιρείες ερευνών, η ζήτηση για το iPhone 5s ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από το πιο οικονομικό iPhone 5c με τις ενδείξεις να αναφέρουν ως και 3.4x φορές μεγαλύτερη ζήτηση. Ήδη από τις πρώτες ώρες διάθεσης του iPhone 5s, υπήρξε εξάντληση των αποθεμάτων, με την Apple να δέχεται νέες προπαραγγελίες με σκοπό αυτές να εξυπηρετηθούν μέσα στον Οκτώβριο.

 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Tim Cook, τα εννιά εκατομμύρια πωλήσεων συνιστούν ρεκόρ πωλήσεων για ένα σαβ/κο, με τη ζήτηση να είναι εκπληκτική. Όσο τα αποθέματα εξαντλούνται, συνεχίζουμε να προμηθεύουμε τα καταστήματα με νέες παραλαβές και ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή όλων όσο εργαζόμαστε σκληρά να κατασκευάσουμε νέα iPhones για όλους.»

 

Στο δελτίο τύπου η Apple αναφέρεται ακόμα και στην κυκλοφορία του iOS 7 με το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί με βάση τα τελευταία στοιχεία, «τη πιο γρήγορη αναβάθμιση λογισμικού στην ιστορία», με 200 εκατομμύρια χρήστες iPhone και iPad να έχουν ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση.

 

Πέρσι τέτοιο καιρό η Apple ανακοίνωνε ρεκόρ πωλήσεις για το τότε νέο μοντέλο της, το iPhone 5 το οποίο σημείωσε 5 εκατομμύρια πωλήσεις τις πρώτες ημέρες διάθεσης του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, και τα δύο iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 18 Οκτωβρίου σε περιορισμένη διαθεσιμότητα, με τη τιμή του iPhone 5s να πλησιάζει τα €799 και τo iPhone 5c να κοστολογείται λίγο περισσότερο από τα €599.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/pr/library/2013/09/23First-Weekend-iPhone-Sales-Top-Nine-Million-Sets-New-Record.html[/url]']Apple