Σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένη η δίκη ανάμεσα στην Apple και το FBI, για το ξεκλείδωμα του iPhone 5c του Syed Farook. Το FBI όμως ισχυρίζεται ότι την Κυριακή κάποιος ήρθε σε επαφή μαζί τους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή, χωρίς τη συνεισφορά της Apple.

Το θέμα δημοσίευσε αρχικά ο Nate Cardozo, ένας δικηγόρος του Electronic Frontier Foundation και από ότι φαίνεται, το FBI ζητάει καθυστέρηση της δίκης, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εφικτό το ενδεχόμενο να ξεκλειδώσει το iPhone, χωρίς την Apple.

 

Η δίκη λοιπόν έλαβε αναβολή για τις 5 Απριλίου. Το FBI ενδιαφέρεται κυρίως να εξετάσει εάν η μέθοδος που του προσφέρει το άγνωστο άτομο, μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό, χωρίς να διακινδυνεύσει τα αρχεία που βρίσκονται μέσα.

 

Για τον λόγο αυτό, το FBI επεδίωξε την αναβολή της δίκης, ώστε, σε περίπτωση που η εν λόγω λύση δεν τους καλύπτει, να στραφούν στην Apple για να επιτύχουν τον στόχο τους. Η εν λόγω κατάσταση οφείλεται κυρίως στη διεθνή διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τους ισχυρισμούς από αρκετά άτομα προς το FBI, ότι μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή.

 

Link.png Site: Gizmodo