Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, η Apple το Φθινόπωρο πρόκειται να ανακοινώσει τρεις νέες συσκευές iPhone.

 

Οι δύο από αυτές πρόκειται να κάνουν χρήση οθόνης τεχνολογίας OLED – με το ένα από τα δύο να αποτελεί τον αντικαταστάτη του iPhone X έχοντας οθόνη με διαγώνιο 5,8 ιντσών και το άλλο να διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών (πιθανόν να ονομάζεται iPhone X Plus).

Το τρίτο ωστόσο μοντέλο, που θα είναι και το οικονομικότερο από τα τρία, θα διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 6,1 ιντσών και θα συνδυάζει στοιχεία στον σχεδιασμό του iPhone 8 όσο και του iPhone X. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone με την οθόνη των 6,1 ιντσών θα διαθέτει το μεταλλικό πλαίσιο του iPhone 8 (αν και από αλουμίνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι) καθώς και το απλό (standard) logic-board και την ορθογώνιου σχήματος μπαταρία και όχι το “stacked” logic-board με τον πιο συμπαγή (compact) σχεδιασμό που εντοπίζεται στο iPhone X.

Αν και η οθόνη θα διακρίνεται από παρόμοιο, σχεδόν bezel-less design, και θα διαθέτει και το “notch” μαζί με το Face ID, ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι θα είναι τεχνολογίας LCD IPS και όχι OLED όπως στις άλλες δύο συσκευές που θα παρουσιαστούν παράλληλα. Ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει πως το μοντέλο των 6,1 ιντσών θα στοιχίζει μεταξύ $699 και $799. Αν και κυκλοφόρησε μία φήμη ότι η οθόνη θα επιδεικνύει αναλογία πλευρών 18:9 και ανάλυση 2160 x 1080 pixels και θα κατασκευάζεται από την JDI, η ύπαρξη του “notch” την αντικρούει.

Το οικονομικότερο μοντέλο επίσης δεν θα διαθέτει το dual-camera setup των άλλων δύο μοντέλων με τις οθόνες OLED, αλλά θα έχει μονή κύρια κάμερα και 3GB RAM αντί για 4GB RAM (όπως θα διαθέτει το αναβαθμισμένο iPhone X και το X Plus). Επίσης δεν θα υποστηρίζει 3D Touch.

The Verge