Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος αποδεικνύει με τις εύστοχες εκτιμήσεις του ότι έχει αξιόπιστες πηγές και είναι γενικότερα καλά πληροφορημένος για τις μελλοντικές κινήσεις της Apple σχετικά με το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, ο σχεδιασμός του iPhone αναμένεται να αλλάξει το 2020.

Το iPhone 11, που παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα, διατηρεί όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού των iPhone X και iPhone XS, αλλά αυτό, σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, πρόκειται να αλλάξει του χρόνου.

Μάλιστα ο γνωστός αναλυτής υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, το iPad Pro θα αποτελέσει αυτή τη φορά βασική επιρροή για το design των επερχόμενων iPhone, τουλάχιστον όσον αφορά στην σχεδίαση του πλαισίου τους. Έτσι, το μεταλλικό πλαίσιο αναμένεται να είναι επίπεδο και όχι «στρογγυλεμένο» όπως συμβαίνει με τα σημερινά iPhone 11. Οι συσκευές που θα παρουσιαστούν του χρόνου θα χαρακτηρίζονται και αυτές από dual-glass design, ωστόσο το πλαίσιο θα έχει περισσότερες ομοιότητες με αυτό του iPhone 4 για παράδειγμα (αν και υποθέτουμε θα είναι αρκετά λεπτότερο). Από ότι φαίνεται, η Apple επιθυμεί οι συσκευές iPhone και iPad να βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία από άποψη σχεδιασμού, ώστε να διατηρείται μία «συνέχεια» στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της.

Συνήθως, η Apple δεν προχωράει σε αλλαγή του σχεδιασμού στις συσκευές «S», ωστόσο ενδέχεται αυτή την φορά να παρακάμψει το iPhone 11S και να ανακοινώσει το iPhone 12, εκμεταλλευόμενη και την σημαντική αναβάθμιση στο hardware αφού όλες οι συσκευές του 2020 αναμένεται να υποστηρίζουν τα νέας γενιάς δίκτυα 5G. Χάρη σε αυτή την εξέλιξη ωστόσο, αλλά και στο επανασχεδιασμένο πλαίσιο, οι τιμές των επόμενων συσκευών iPhone ενδέχεται να αυξηθούν.

gesking-iphone-rumors-100812173-orig.thumb.jpg.f27c79bc84db2fb9d954f2ac7399cd36.jpg

Πέρα από τα παραπάνω, και σύμφωνα με τον leakster Ben Geskin, οι συσκευές iPhone που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου δεν θα διαθέτουν την γνωστή εγκοπή στην οθόνη (notch). Από ότι φαίνεται, και λαμβάνοντας υπόψη μία εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα, η Apple βρήκε τον τρόπο να προσαρμόσει όλο το hardware που απαιτείται για την λειτουργία του Face ID στο πάνω bezel μαζί με την κάμερα TrueDepth. Η οθόνη του «πρωτότυπου» έχει διαγώνιο 6,7 ιντσών.

Σύμφωνα επίσης με έναν άλλον leakster, τον Ice Universe, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τις εταιρείες Samsung και LG για την προμήθεια οθονών τεχνολογίας OLED για τα νέα iPhone που θα υποστηρίζουν switchable refresh rates 60Hz/ 120Hz. 

Engadget | The Verge | Macworld

  • Like 5