Η ανανεωμένη σειρά iPhone της Apple θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 4 μοντέλα με υποστήριξη 5G, εκ των οποίων τα δύο από αυτά θα έχουν επίπεδες άκρες & οθόνες, όπως η σχεδίαση των τελευταίων iPad.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τουλάχιστον δύο συσκευές που θα αντικαταστήσουν τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max θα έχουν επίπεδες άκρες από ανοξείδωτο ατσάλι αντί για την καθιερωμένη κυρτή σχεδίαση που έφερε το iPad Pro το 2018. Ως εκ τούτου, αυτά τα νέα μοντέλα θα έχουν επίπεδα πάνελ οθόνης χωρίς καμπύλες στις άκρες.

Η αναφορά επιβεβαιώνει επίσης τις φήμες που ήθελαν την Apple να προσθέτει μία τρισδιάστατη κάμερα στο iPhone ενώ σκοπεύει ταυτόχρονα να μειώσει το μέγεθος του notch στο επάνω μέρος της οθόνης που φιλοξενείται η TrueDepth κάμερα. Σύμφωνα με εικόνες που διέρρευσαν πρόσφατα και λέγεται πως απεικονίζουν το iPhone 12, το νέο notch είναι κατά προσέγγιση στο 1/3 του μεγέθους που βρίσκουμε στα iPhone 11. Εκτός όμως από το notch, η Apple έχει στο νου της και τον επανασχεδιασμό του βασικού συστήματος φωτογραφίας στο πίσω μέρος.

Λέγεται επίσης πως τα νέα iPhone που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2020 θα έχουν ενσωματωμένο σαρωτή LiDAR (Light Detection and Ranging), ο οποίος βρίσκεται ήδη στα iPad Pro της τελευταίας γενιάς. Όπως είχε αναφέρει η Apple, ο σαρωτής LiDAR χρησιμοποιεί το ανακλώμενο φως για να μετρήσει την απόσταση από τη συσκευή σου έως τα αντικείμενα του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση έως και 5 μέτρα. Μάλιστα οι μετρήσεις γίνονται σε επίπεδο φωτονίων σε ταχύτητες νανο-δευτερολέπτων. Μία προσθήκη που θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Apple δεν έχει ενημερώσει για ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα κυκλοφορίας των iPhone ενώ οι μηχανικοί της εταιρίας θα ταξιδέψουν στην Κίνα τον Μάιο για τις τελευταίες πινελιές αναφορικά με το σχεδιασμό.

Το άρθρο του Bloomberg αναφέρεται επίσης σε μία ανανεωμένη και οικονομικότερη εκδοχή του HomePod, του έξυπνου ηχείου της Apple, η οποία θα κυκλοφορήσει εντός του χρόνου. Την ίδια στιγμή γίνεται λόγος και για τα AirTags τα οποία πρόκειται για πολύ μικρές συσκευές στο μέγεθος ενός κέρματος ή λίγο μεγαλύτερα, με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να εντοπίζει από το iPhone, προσωπικά αντικείμενα που έχασε ή δεν θυμάται που βρίσκονται.

Οι πηγές του Bloomberg επιβεβαίωσαν επίσης πως ήδη η Apple εργάζεται στο νέο MacBook Pro & Apple TV, σε ανανεωμένες οικονομικότερες εκδόσεις iPad αλλά και ένα νέο iMac.

Mac Rumors

  • Like 5
  • Thanks 2