Η Apple παρουσίασε χθες στα πλαίσια του WWDC τις νέες εκδόσεις των 6 πλατφορμών της, συμπεριλαμβανομένου και του iOS 18, αναλύοντας το πως θα ενσωματώσει AI λειτουργίες εγγενώς σε κάθε έκδοση υπό την ονομασία Apple Intelligence.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προσθέσει και στο οποίο δεν υπήρχε αναφορά στη χθεσινή παρουσίαση, είναι αυτό που θα επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν και να απομαγνητοφωνούν τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από την εφαρμογή Phone της συσκευής τους. Για την προστασία της ιδιωτικότητας, η λειτουργία θα ειδοποιεί αυτόματα τους συμμετέχοντες στην κλήση ότι η συνομιλία καταγράφεται, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και συναίνεση.

Συγκεκριμένα η επερχόμενη ενημέρωση του iOS θα περιλαμβάνει μια ειδική επιλογή εγγραφής μέσα στην εφαρμογή Phone, με οπτική αναπαράσταση του ηχητικού κύματος και χρονοδιακόπτη που θα δείχνει τη διάρκεια της εγγραφής. Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, ο ήχος θα μπορεί να απομαγνητοφωνηθεί και να αποθηκευτεί στην εφαρμογή Σημειώσεις, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του πρόσφατα εισαχθέντος συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence για να δημιουργήσουν μια περίληψη της συνομιλίας. Επιπλέον, η ίδια η εφαρμογή Σημειώσεις (Notes) θα αποκτήσει τη δυνατότητα ηχογράφησης και απομαγνητοφώνηση ήχου, επεκτείνοντας περαιτέρω τη χρησιμότητα της νέας λειτουργίας.

ios18phonecallrecording.jpg.c1759256ec2b8d8f631f9f3abd14a844.jpg

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απομαγνητοφώνηση ήχου θα περιορίζεται αρχικά σε μια επιλεγμένη ομάδα γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ισπανικών, γερμανικών, γαλλικών, ιαπωνικών, μανδαρινικών κινεζικών, καντονέζικων και πορτογαλικών, όπως αναφέρεται στην υποσημείωση στη σελίδα παρουσίασης του iOS 18 της Apple. Με την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων καταγραφής κλήσεων απευθείας στην εφαρμογή Phone, η Apple στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής και απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών κλήσεων για τους δημοσιογράφους και άλλους χρήστες που βασίζονται συχνά σε αυτή τη λειτουργία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι παραλήπτες γνωρίζουν ότι πραγματοποιείται η καταγραφή.

Ενώ το Apple Intelligence αποτέλεσε πρωταρχικό σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας WWDC, το iOS 18 υπόσχεται πλήθος πρόσθετων βελτιώσεων και λειτουργιών. Οι χρήστες όλων των συμβατών iPhone θα μπορούν από το Φθινόπωρο να προσαρμόζουν τη home screen σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι μέχρι σήμερα, να τροποποιήσουν το Κέντρο Ελέγχου (Control Center), να έχουν πιο πλούσιες απαντήσεις Tapback στην εφαρμογή μηνυμάτων και μια σειρά από άλλες βελτιώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αναβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία του iOS.
 

  • Like 4
  • Haha 4