Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες που θέλουν την Apple να λαμβάνει την απόφαση να καταργήσει την εγκοπή (notch) στην επόμενη γενιά συσκευών iPhone.

Αν η φωτογραφία που διέρρευσε πρόσφατα δείχνει πραγματικά προϊόντα τότε φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φήμες, τουλάχιστον στην περίπτωση των δύο μοντέλων «Pro».

Η φωτογραφία που διέρρευσε δείχνει τα γυάλινα πάνελ και των τεσσάρων επερχόμενων μοντέλων της σειράς iPhone 14 της Apple, δηλαδή των iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max και όπως είναι φανερό, η εγκοπή (notch) θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα δύο πρώτα ενώ στα δύο τελευταία πρόκειται να εγκατασταθεί από δύο οπές, μία σε σχήμα κάψουλας για τους αισθητήρες της αναγνώρισης προσώπου (Face ID) και μία σε στρογγυλό σχήμα για την εμπρόσθια κάμερα (TrueDepth).

Η φωτογραφία διέρρευσε στο Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, στη συνέχεια ο χρήστης @SaranByte την διαμοιράστηκε στο Twitter και στη συνέχεια η γνωστή ιστοσελίδα 9το5Mac προχώρησε στη δημοσίευση άρθρου.

Η προσθήκη οπών αντί για την κλασική εγκοπή ωστόσο δεν είναι η μοναδική αλλαγή καθώς όπως αναφέρεται έχουμε μία μικρή αλλαγή στην αναλογία πλευρών (από 19.5:10 σε 20:10) και άρα έχουμε να κάνουμε με λίγο ψηλότερες συσκευές στην περίπτωση των δύο «Pro» μοντέλων καθώς και ελαφρώς μικρότερα bezels. Όπως αναμενόταν, οι «απλές» συσκευές διατηρούν τη γνωστή εγκοπή για τις ανάγκες του Face ID και της εμπρόσθιας κάμερας.

Αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της εικόνας που διέρρευσε, εντούτοις όσα δείχνει επιβεβαιώνουν τις φήμες για τα μοντέλα iPhone 14. Μάλιστα, οι δύο οπές, η στρογγυλή και η σχήματος κάψουλας, αναφέρθηκαν τόσο από τον αναλυτή Ross Young όσο και από τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman. Άλλες φήμες κάνουν λόγο για κύρια κάμερα 48MP και βελτιωμένη εμπρόσθια κάμερα με αυτόματη εστίαση.

  • Like 2
  • Thanks 1