Το iPhone 14 Pro αναμένεται να προσφέρει ακόμα πιο λεπτομερείς φωτογραφίες χάρη σε μία σημαντική αναβάθμιση στην κάμερα του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες -ακριβώς όπως αναμενόταν καθώς η Apple συνηθίζει να μην αποκαλύπτει το παραμικρό για μελλοντικές συσκευές της- από τον λογαριασμό χρήστη Fishing 8 στο Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, η Apple πρόκειται να προσαρμόσει έναν αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος αισθητήρα και με μικρότερου μεγέθους εικονοστοιχεία. Η ευρυγώνια κάμερα του νέου iPhone 14 Pro θα διαθέτει ανάλυση 48MP. Τα εικονοστοιχεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο χρήστης Fishing 8 στο κοινωνικό δίκτυο Weibo έχουν μέγεθος 1,22μm, και επομένως έχουμε να κάνουμε με μείωση κατά 0,68μm στο μέγεθος τους σε σύγκριση με τα εικονοστοιχεία των καμερών των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Ο αισθητήρας πιστεύεται ότι είναι κατασκευασμένος από τη Sony, σαν αυτόν που βρίσκεται στο iPhone 13 Pro. Παρά τη σημαντική αλλαγή στο μέγεθος του αισθητήρα, το iPhone 14 Pro αναμένεται να διαθέτει την ίδια τεχνολογία Dual Pixel Auto Focus (DPAF) που βρίσκεται και στις σημερινές συσκευές και την οποία διαφημίζει ως «Focus Pixels» (η τεχνολογία υπάρχει στις συσκευές iPhone της Apple από την εποχή του iPhone 6 που παρουσιάστηκε το 2014). Επιπλέον, το iPhone 14 Pro θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει βίντεο 16:9 HDR στα 60 fps.

Ο αισθητήρας θα έχει μέγεθος 1/1.3-inch, δηλαδή θα έχει αυξημένες κατά 21,2% διαστάσεις σε σύγκριση με τον αισθητήρα 1/1.65-inch που βρίσκεται πίσω από τον φακό της ευρυγώνιας κάμερας στα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Επειδή ένας τέτοιος φακός θα απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο φακό για τη συλλογή περισσότερου φωτός, αναμένουμε η διάταξη με τις κάμερες -και λαμβάνοντας υπόψη την εμμονή της Apple με τη συμμετρία- να είναι συνολικά μεγαλύτερη. Να αναφέρουμε, ότι όμοιου μεγέθους αισθητήρα διαθέτει και το Pixel 6, αν και στην περίπτωση της συσκευής της Google έχουμε να κάνουμε με τον GN1 50MP αισθητήρα της Samsung. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, περιμένουμε από το iPhone 14 Pro να προσφέρει ακόμα υψηλότερη λεπτομέρεια και υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα μικρότερου μεγέθους εικονοστοιχεία υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για χειρότερη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού και για φωτογραφίες με περισσότερο θόρυβο. Πάντως, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε εκτιμήσει παλαιότερα ότι η ποιότητα των εικόνων από την κάμερα του iPhone 14 Pro «θα ανεβάσει την φωτογραφία με τα κινητά σε νέο επίπεδο.

Διερευνώντας τώρα τον χρήστη του Weibo, συνήθως αναρτά τεχνικές πληροφορίες με υψηλή λεπτομέρεια για κάμερες κινητών ωστόσο γενικά δεν έχουμε δει να διαρρέει πληροφορίες για μελλοντικές συσκευές της Apple και επομένως οποιαδήποτε από τις παραπάνω πληροφορίες ενδέχεται να μην είναι αληθινή. Πάντως, γενικά πιστεύεται ότι το iPhone 14 Pro αναμένεται να διαθέτει μία μεγαλύτερη, 48MP ευρυγώνια κάμερα, οπότε και οι διαρροές, από όπου και αν προέρχονται, έχουν ένα τουλάχιστον κοινό μεταξύ τους.

 

  • Haha 3
  • Confused 1