Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν τις κάμερες στο πίσω μέρος του εισαγωγικού μοντέλου iPhone 16 να βρίσκονται σε κάθετη διάταξη και όχι σε διαγώνια όπως συμβαίνει στο σημερινό μοντέλο.

Η τελευταία φορά που οι κάμερες είχαν παρόμοια μορφή και βρίσκονταν σε κάθετη διάταξη ήταν στο iPhone 12 πριν από τέσσερα χρόνια (σε κάθετη διάταξη αλλά με διαφορετικής αισθητικής camera island ήταν και στο iPhone X του 2017 για παράδειγμα). Μία σειρά από νέα σχεδιαγράμματα έκαναν την εμφάνιση τους στο Internet από τους χρήστες της πλατφόρμας X, @MajinBuOfficial x @upintheozone, τα οποία δείχνουν ένα camera island στο σχήμα κάψουλας να φιλοξενεί τους δύο φακούς με το φλας να βρίσκεται δεξιά τους.

Μερικές ακόμα εικόνες-renders έκαναν την εμφάνιση τους από τον χρήστη επίσης της πλατφόρμας X, Apple Hub, δείχνουν τα χρώματα του iPhone 16. Η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη αλλαγή λέγεται ότι είναι η δυνατότητα λήψης/εγγραφής χωρικού βίντεο (spatial video) για αναπαραγωγή από το Apple Vision Pro.

Με βάση της διαρροές, τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα διατηρήσουν τις ίδιες οθόνες 60Hz ενώ λέγεται ότι θα αποκτήσουν το Action Button. Επίσης, θα βασίζονται στο Apple A18 SoC σε συνδυασμό με 8GB RAM και συνδεσιμότητα WiFi 6E.