Η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διευκολύνει τους πελάτες της να μεταβούν σε συσκευές Android, ως αποτέλεσμα του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της Ε.Ε., ο οποίος τέθηκε σε ισχύ αυτό το μήνα.

Εκτός από την υποστήριξη εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών, νέους κανονισμούς για τους προγραμματιστές εφαρμογών της Ε.Ε. και οθόνες επιλογής για τους φυλλομετρητές στις κινητές συσκευές που έφερε το iOS 17.4, η Apple δήλωσε ότι θα επεκτείνει επίσης τις προσφορές φορητότητας δεδομένων της, καθιστώντας πιο "φιλική προς το χρήστη" τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε μια άλλη μη Apple συσκευή, κάτι που σημαίνει..android smartphones.

Η επιλογή αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, όμως η Apple δεσμεύεται να την έχει έτοιμη μέχρι το φθινόπωρο του 2025, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ανακοίνωση έγινε σε ένα έγγραφο που περιγράφει το σχέδιο συμμόρφωσης της Apple με τον νέο νόμο της Ε.Ε., ο οποίος στοχεύει στην αύξηση του ανταγωνισμού στο οικοσύστημα των εφαρμογών, απαιτώντας από την Apple να “χαλαρώσει” τον έλεγχό της στο App Store και το iOS. Η Apple έχει μέχρι στιγμής αποφύγει τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο του DMA στις δραστηριότητές της, προσθέτοντας νέες χρεώσεις για τους προγραμματιστές που θέλουν να μεταβούν στους κανόνες του DMA, παρά τις αντιδράσεις των προγραμματιστών.

Πέρα από το App Store, ο DMA ασχολείται επίσης με τη φορητότητα δεδομένων. Σε αυτό το μέτωπο, ο ιστότοπος Data & Privacy της Apple ενημερώνεται για να επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν τα δεδομένα του App Store σε εξουσιοδοτημένους τρίτους, σύμφωνα με το έγγραφο. Οι χρήστες σήμερα μπορούν να ζητήσουν τη μεταφορά των φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos ή να κατεβάσουν διάφορα δεδομένα που συλλέγονται από τις εφαρμογές της Apple, όπως Σημειώσεις, Ημερολόγιο, Επαφές, Χάρτες, Δραστηριότητα Πορτοφολιού, Mail, Σελιδοδείκτες Safari, λίστα ανάγνωσης και άλλα. Η Apple λέει ότι οι χρήστες θα μπορούν επίσης να προγραμματίζουν καθημερινές λήψεις των δεδομένων του App Store για 30 ημέρες ή εβδομαδιαίες λήψεις για 180 ημέρες, και τα παρεχόμενα δεδομένα θα ενημερώνονται διαρκώς ώστε να είναι διαθέσιμη η πλέον πρόσφατη εκδοχή τους.

Σχετικά με τη μετάβαση σε Android, η Apple δεν μοιράστηκε πολλά για το νέο project πέρα από το ότι η δυνατότητά αυτή θα βοηθήσει άλλους "παρόχους λειτουργικών συστημάτων για κινητά" να δημιουργήσουν καλύτερες λύσεις για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε ένα μη Apple τηλέφωνο. Η εταιρεία αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο "Android" στο έγγραφο, αλλά είναι σαφές ότι το λειτουργικό σύστημα της Google για κινητά θα είναι ο μεγαλύτερος ωφελημένος από ένα τέτοιο σύστημα.

Επιπλέον, μια άλλη λύση για την εξαγωγή δεδομένων του προγράμματος περιήγησης σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στην ίδια συσκευή θα είναι έτοιμη είτε αργότερα φέτος είτε στις αρχές του 2025, σημείωσε η Apple.

Σήμερα, οι χρήστες Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή iOS "Switch to Android" της Google για να μεταφέρουν σημαντικό περιεχόμενο, όπως επαφές, ημερολόγια, φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και άλλα σε μια νέα συσκευή Android. Ωστόσο, ορισμένα λιγότερο κρίσιμα δεδομένα εξακολουθούν να λείπουν και οι χρήστες πρέπει να απενεργοποιήσουν το iMessage για να βεβαιωθούν ότι τα νέα τους μηνύματα φτάνουν στο Android τους. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η νέα πρόταση της Apple θα αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς η Apple δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τι ακριβώς στοχεύει να βελτιώσει.

  • Haha 3