Η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει το iPhone SE, το iPhone των 4.7’’, εξοπλίζοντάς το με επεξεργαστή A14 Bionic από τη σειρά iPhone 12.

Η ιστοσελίδα DigiTimes ακολουθεί τα βήματα του αξιόπιστου πλέον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, ο οποίος ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το iPhone SE θα εξοπλιστεί με ενημερωμένο επεξεργαστή και υποστήριξη δικτύων 5G και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο Kuo αναφέρει ότι το νέο iPhone SE, το οποίο έχει διεισδύσει στην αγορά χρηστών που αναζητούν ένα μικρότερο σε μέγεθος smartphone, θα είναι το φθηνότερο iPhone 5G που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, ούτως ώστε η Apple να ενισχύσει τη θέση της στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά 5G.

Το iPhone SE κυκλοφόρησε αρχικά τον Μάρτιο του 2016 ως ένα μικρό entry-level iPhone για να αντικαταστήσει το iPhone 5S, το οποίο είχε κυκλοφορήσει τρία χρόνια νωρίτερα. Η Apple ενημέρωσε αυτό το μικρότερο iPhone για πρώτη φορά τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ενσωματώνοντας επεξεργαστή A13 Bionic από τη σειρά iPhone 11, μεγαλύτερη οθόνη, νέα σχεδίαση και βελτιωμένες κάμερες. Σύμφωνα με αναφορές, το επερχόμενο iPhone SE 3, θα έχει λιγότερες αλλαγές, με τις βελτιώσεις να περιορίζονται κυρίως στον επεξεργαστή A14 Bionic αλλά και τα δίκτυα 5G.

Το iPhone SE είναι το μόνο iPhone της τρέχουσας σειράς της Apple που διαθέτει αισθητήρα Touch ID και Home Button, με την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία να συνεχίζεται και με το iPhone SE 3, όπως αναφέρουν DigiTimes και Ming-Chi Kuo. Σύμφωνα με πληροφορίες, μελλοντικά η Apple από το 2023, σκέφτεται την επανασχεδίαση του iPhone SE αντικαθιστώντας το notch στην οθόνη με μία μικρότερη εγκοπή τύπου punch-hole.

  • Like 2
  • Thanks 1