Το εργαλείο υποστηρίζει ακόμη και την τελευταία έκδοση του iOS.

Η ομάδα πίσω από το εργαλείο jailbreak unc0ver, κυκλοφόρησε την έκδοση 5.0.1 με την οποία υποστηρίζει πως κάποιος μπορεί να «ξεκλειδώσει» οποιαδήποτε επίσημη έκδοση iOS σε οποιαδήποτε συσκευή, χρησιμοποιώντας μία zero-day ευπάθεια στον kernel. Ευπάθεια την οποία ανακάλυψε ο γνωστός iOS hacker Pwn20wnd.

Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε πως το συγκεκριμένο εργαλείο θα κυκλοφορήσει. Το site του unc0ver δείχνει τους τρόπους με τους οποίους έχει δοκιμαστεί η μέθοδος jailbreak, σε μία μεγάλη ποικιλία από iOS συσκευές, σε διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος. Η ιστοσελίδα επίσης αναφέρει πως το jailbreaking είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που «τρέχουν» εκδόσεις iOS 11.0 έως και 13.5.

Όσο αφορά τα θέματα ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν, η ιστοσελίδα του unc0ver αναφέρει ότι χρησιμοποιεί κάποιες sandbox εξαιρέσεις του ίδιου του συστήματος, ώστε η ασφάλεια να παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα ενώ την ίδια στιγμή να επιτρέπει το jailbreak της συσκευής.

Πριν την κυκλοφορία του unc0ver, ο μόνος τρόπος για να κάνει κάποιος jailbreak σε συσκευές έως iPhone 8 και iPhone X, ήταν χρησιμοποιώντας το εργαλείο checkra1n.