Σύστημα αναγνώρισης προσώπου κάτω από την οθόνη φαίνεται πως θέλει να φέρει η Apple.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple σχεδιάζει να συμπεριλάβει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου κάτω από την οθόνη στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2023. Με αυτή την αλλαγή η Apple δεν θα χρειάζεται να τοποθετήσει το σύστημα αναγνώρισης σε κάποιου είδους notch πάνω από την οθόνη.

Όπως αναφέρει ο Kuo, το σύστημα Face ID κάτω από την οθόνη θα κάνει ντεμπούτο παράλληλα με έναν νέο τηλεσκοπικό φακό το 2023. Ο Kuo είχε προηγουμένως δηλώσει ότι από το επόμενο έτος, η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το notch από κάποια iPhone για μία σχεδίαση τύπου «punch-hole» (μία μικρότερη κυκλική εγκοπή).

Από την εποχή του iPhone X, η εγκοπή στα τηλέφωνα της Apple φιλοξενούσε τον αισθητήρα TrueDepth που κάνει δυνατή τη λειτουργία αναγνώρισης Face ID. Ενώ η Apple φημολογείται ότι σχεδιάζει μια μικρότερη εγκοπή για τα iPhone του 2021, πιθανώς, αν η αμερικανική εταιρεία μπορέσει να τοποθετήσει το σύστημα αναγνώρισης κάτω από την οθόνη, η εγκοπή αυτή να αφαιρεθεί εντελώς.

Ο Kuo είχε επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι τουλάχιστον ένα high-end μοντέλο iPhone της σειράς του 2023 θα διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, δεν θα περιλαμβάνει notch αλλά θα έχει και οθόνη που θα καταλαμβάνει όλο το εμπρόσθιο μέρος της συσκευής. Ο Kuo δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το «ανανεωμένο» Face ID και δεν ξεκαθαρίζει αν αυτό θα συνδυάζεται με το σύστημα Touch ID ή αν θα είναι αποκλειστικά για τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone.

Σε γενικές γραμμές, οι φήμες για έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη υπήρχαν καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που λέγεται πως ίσως υπάρξει και σύστημα αναγνώρισης προσώπου επίσης κάτω από την οθόνη. Η επίτευξη ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, δεδομένου ότι το σύστημα κάμερας TrueDepth πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζει και να αναγνωρίζει πρόσωπα μέσα από τα πολύ μικρά σε μέγεθος pixels της οθόνης χωρίς παραμόρφωση ή παρεμβολές στο περιεχόμενο.

Για το τέλος ο Kuo ανέφερε πως η Apple, ξεκινώντας από το 2022, σκοπεύει να εγκαταλείψει τα μικρότερα iPhone των 5.4’’.

  • Sad 2