Πόσο μπορεί να πουληθεί ένα σφραγισμένο iPhone 1ης γενιάς; 

Το τελευταίο πάντως που πουλήθηκε σε δημοπρασία, διέλυσε κάθε άλλο σχετικό ρεκόρ αφού ο άγνωστος αγοραστής του πλήρωσε 190.000 δολάρια, περίπου 300 φορές δηλαδή πάνω από την αρχική τιμή της ιστορικής συσκευής.

Μην περιμένετε φυσικά ότι και το δικό σας παλιό iPhone που κυκλοφόρησε πριν 16 χρόνια και έχετε ξεχασμένο σε κάποια κούτα, να έχει τέτοια αξία. Το συγκεκριμένο iPhone πρόκειται για μια σφραγισμένη από το εργοστάσιο συσκευή σε "εξαιρετική κατάσταση", σύμφωνα με την καταχώριση. Ο δημοπράτης LCG Auctions σημείωσε ότι ο ιδιοκτήτης της συσκευής ήταν μέλος της ομάδας μηχανικών της Apple όταν έκανε το ντεμπούτο του iPhone. "Οι συλλέκτες και οι επενδυτές θα δυσκολευτούν να βρουν μια καλύτερη συσκευή απ’ αυτή", έγραψε ο οίκος δημοπρασιών.

CleanShot2023-07-19at12_52.43@2x.jpg.71ab88f9bf29fe5c9f2250ef5492d9db.jpg

Η δημοπρασία προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ενδιαφερομένων, καθώς κατατέθηκαν 28 προσφορές, εκ των οποίων οι πέντε ήταν πάνω από 100.000 δολάρια. Τους τελευταίους μήνες, η LCG Auctions έχει πουλήσει δύο εκδόσεις των 8GB του αρχικού iPhone για 39.000 και 63.000 δολάρια. Όμως αυτό που κάνει αυτό το αντικείμενο να ξεχωρίζει είναι ότι πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέλο των 4GB. Η Apple παρήγαγε αυτό το μοντέλο μόνο για δύο μήνες, καθώς οι καταναλωτές προτιμούσαν κατά συντριπτική πλειοψηφία την έκδοση με το διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Είναι απίθανο ο αγοραστής να ανοίξει πραγματικά τη συσκευασία και να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, αφού το σπάσιμο της σφραγίδας θα έστελνε την αξία της συσκευής σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμα όμως και αν το έκανε, θα είχε στα χέρια του μια συσκευή που πιθανότατα δεν θα ήταν καν σε θέση να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση, αφού τα δίκτυα 2G έχουν απενεργοποιηθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Το FaceTime δεν είχε παρουσία στο iPhone τότε ούτε ως ιδέα αφού η συσκευή δεν διέθετε μπροστινή κάμερα ενώ δεν μπορεί να τρέξει μια έκδοση του iOS που να υποστηρίζει τη λειτουργία. Επίσης η συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων εφαρμογών είτε δεν θα λειτουργούν καλά, είτε δεν θα λειτουργούν καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση, το αρχικό iPhone μπορεί να αποτελέσει ένα αξιοπρεπές iPod ενώ υπενθυμίζουμε ότι ενσωμάτωνε και υποδοχή ακουστικών όπως η πλειοψηφία των συσκευών τότε.

  • Like 2
  • Confused 1