Η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα την τελική έκδοση του iOS 17.2 και η νέα ενημέρωση θα επιτρέψει στα smartphones της σειράς iPhone 13 και iPhone 14 να υποστηρίξουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα iPhone 15 και 15 Pro υποστηρίζουν ήδη το Qi2, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα φορτιστές Qi2 στην αγορά. Πριν 1 χρόνο στη CES 2023 είχαμε δει από κοντά τα πρώτα πρότυπα των εταιρειών που κυριαρχούν στο χώρο, και όπως όλα δείχνουν, στις αρχές του Ιανουαρίου, η CES 2024 θα αποτελέσει το χώρο που θα ανακοινωθούν τα πρώτα εμπορικά προϊόντα. 

Το Qi2 είναι μια βελτίωση του προτύπου ασύρματης φόρτισης Qi που προσθέτει έναν δακτύλιο μαγνητών παρόμοιο με το MagSafe και αυξάνει τον ρυθμό φόρτισης στα 15W. Για τα Android smartphones, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτερη και πιο βολική ασύρματη φόρτιση και να χρησιμοποιούν επίσης τη μεγάλη ποικιλία μαγνητικών ασύρματων φορτιστών που έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη των iPhone MagSafe. Για τα iPhone, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποκτήσουν φόρτιση επιπέδου MagSafe χωρίς να πληρώνουν τιμές επιπέδου MagSafe αξεσουάρ οι οποίες είναι κατά γενική ομολογία υψηλές. Επί του παρόντος, αν χρησιμοποιείτε έναν μαγνητικό ασύρματο φορτιστή που δεν είναι πιστοποιημένος με MagSafe για να φορτίσετε ένα iPhone, οι ταχύτητες φόρτισης περιορίζονται στα 7,5W, αλλά αν χρησιμοποιείτε έναν φορτιστή πιστοποιημένο με MagSafe (ο οποίος κοστίζει περισσότερο από άλλους ασύρματους φορτιστές), μπορείτε να έχετε ταχύτητες έως και 15W.

Το κύριο ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα φορτίσει ένα iPhone 13 ή 14 με έναν Qi2 φορτιστή. Η Apple είχε επιβεβαιώσει προηγουμένως στο The Verge ότι η σειρά iPhone 15 θα φορτίζει με έως και 15W σε φορτιστές Qi2, αλλά δεν είπε τότε αν το Qi2 θα έρθει σε παλαιότερα iPhone και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει ρητά ότι τα iPhone 13 και 14 θα φορτίζουν με 15W σε φορτιστές Qi2. 

Η Apple συνήθως κυκλοφορεί την τελική έκδοση του iOS λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση της υποψήφιας έκδοσης, οπότε είναι πιθανό το iOS 17.2 να είναι διαθέσιμο για όλους αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο, την επόμενη. Η ενημερωμένη έκδοση εισάγει επίσης την εφαρμογή Journal, τη δυνατότητα των Pro μοντέλων του iPhone 15 να κάνουν εγγραφή χωρικών βίντεο για αναπαραγωγή στο Vision Pro, μια διόρθωση για προβλήματα ασύρματης φόρτισης του iPhone 15 σε ορισμένα αυτοκίνητα, μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο ήχο για τις ειδοποιήσεις και πολλά άλλα.

  • Like 2
  • Sad 2