Η Apple διέθεσε ένα νέο συμπληρωματικό update για το macOS High Sierra 10.13.6 που είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει ένα σφάλμα στο λογισμικό, ένα bug που οδηγούσε τους τετραπύρηνους και εξαπύρηνους 8ης γενιάς επεξεργαστές της Intel των νέων μοντέλων MacBook Pro σε υπερβολικού βαθμού «throttling».

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την αναβάθμιση macOS High Sierra μέσω της λειτουργίας Software Update του Mac App Store σε όλα τα φετινά μοντέλα MacBook Pro (2018). Η συμπληρωματική αναβάθμιση που διέθεσε πρόσφατα (build number 17G2208) με την ονομασία macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update (1.31GB) βελτιώνει την σταθερότητα και την αξιοπιστία των υπολογιστών MacBook Pro με Touch Bar (2018) μπορεί να κατέβει και απευθείας από εδώ.

Σύμφωνα με την Apple, δεν έπρεπε να συμβαίνει το “throttling” που παρατηρήθηκε στο higher-end MacBook Pro (2018) με τον Core i9 (υποθέτουμε στον βαθμό που συνέβαινε). Το ζήτημα με το προβληματικό throttling έγινε γνωστό στις 17 Ιουλίου, λίγες μέρος αφότου διατέθηκαν στην αγορά τα νέα φετινά μοντέλα MacBook Pro. Ο YouTuber, Dave Lee, διαπίστωσε ότι το μοντέλο που ενσωματώνει τον εξαπύρηνο επεξεργαστή Core i9 της Intel, δεν είχε υψηλότερη απόδοση (σε δοκιμές που πραγματοποίησε με το Adobe Premiere Pro για παράδειγμα) από το MacBook Pro με Core i7 επεξεργαστή που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι. Τα ευρήματα του Dave Lee επιβεβαιώθηκαν στην συνέχεια και από άλλες δοκιμές που πραγματοποίησαν και άλλοι χρήστες, που διαπίστωσαν ότι το “throttling” ήταν υπερβολικό, και πως επηρέαζε σημαντικά την απόδοση των υπολογιστών.

Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις και θεωρίες για τους λόγους που οδηγούσαν τους επεξεργαστές να μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας τους (π.χ ο σχεδιασμός του συστήματος ψύξης στο μοντέλο με τον Core i9 ήταν ακατάλληλος), η Apple ανακάλυψε ότι από το firmware απουσίαζε ένα ψηφιακό κλειδί που επηρέαζε το σύστημα διαχείρισης της θερμότητας, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μειώνει τη συχνότητα λειτουργίας των επεξεργαστών όταν λειτουργούσαν υπό βαρύ θερμικό φορτίο.

Μετά την εφαρμογή της αναβάθμισης, οι πελάτες της Apple (στους οποίους ζήτησε συγνώμη) θα διαπιστώσουν ότι το «throttling» των επεξεργαστών στους υπολογιστές τους θα συμβαίνει εντός φυσιολογικών ορίων, όπως συμβαίνει σε όλες τις συσκευές υπό μεγάλο φόρτο, και χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την απόδοση τους. Η Apple υποστηρίζει ότι οι πελάτες της θα πρέπει να περιμένουν ότι το νέο τους 15-inch MacBook Pro είναι έως και 70% ταχύτερο από το περσινό αντίστοιχο μοντέλο καθώς και το 13-inch MacBook Ori (2018) να είναι δύο φορές ταχύτερο από το αντίστοιχο μοντέλο του 2017.

MacRumors