Η Apple είναι έτοιμη να κάνει τη χάρη σε πολλούς φίλους της που ζητούσαν τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αναβάθμιση σε δύο από τα πιο δημοφιλή της συστήματα, το MacBook Air και το Mac Mini.

Όπως αναφέρει ο πάντα αξιόπιστος δημοσιογράφος Mark Gurman του Bloomberg, η Apple θα προχωρήσει το προσεχές Φθινόπωρο στην αναβάθμιση των δύο αυτών συστημάτων η οποία μπορεί να θεωρηθεί ουσιώδης. Σε ότι αφορά το MacBook Air, η αναφορά του Bloomberg κάνει λόγο για ένα «οικονομικό» σύστημα το οποίο θα βασίζεται στον κλασσικό σχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων, όμως τα περιθώρια γύρω από την οθόνη θα είναι μικρότερα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαστάσεις της οθόνης μένουν ίδιες στις 13 ίντσες ενώ δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση στο αν τελικά οι διαστάσεις του συστήματος έχουν μικρύνει εξαιτίας των μικρότερων περιθωρίων της οθόνης.

Πιο σημαντική πάντως είναι η πληροφορία που φέρει την Apple να αναβαθμίζει επιτέλους την οθόνη του MacBook Air σε Retina, ένα πάγιο αίτημα των φίλων του συγκεκριμένου φορητού υπολογιστή που ξεχώρισε από την αρχή για τη φορητότητά του.

Μετά από μια τυπικών αναβαθμίσεων κυρίως στους επεξεργαστές, η Apple φαίνεται ότι θα παρουσιάσει και ένα πολύ πιο ικανό Mac mini το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, μια παρόμοια κίνηση μετά από την παρουσίαση του iMac Pro και φυσικά του MacBook Pro. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το αν ο σχεδιασμός του μικρού υπολογιστή της Apple θα παραμείνει ίδιος, ούτε για το ποια θα είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. 

Οι δύο αυτές κυκλοφορίες θα αποτελέσουν μέρος ενός μεγαλύτερου λανσαρίσματος νέων υπολογιστών από την Apple οι οποίοι θα ανακοινωθούν πιθανότητα σε ξεχωριστή εκδήλωση τον Οκτώβριο, ένα μήνα μετά τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone, iPad και Apple Watch.

Bloomberg