Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Pro φέτος με οθόνη τουλάχιστον 16 ιντσών. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο MacRumors ο γνωστός και καλά πληροφορημένος αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo.

Η ναυαρχίδα του νέου «line-up» θα είναι ένα μοντέλο με οθόνη μεταξύ 16 ιντσών και 16,5 ιντσών, που θα είναι το μεγαλύτερο MacBook που έχει παρουσιάσει η εταιρεία από την εποχή των μοντέλων με τη 17άρα οθόνη που όπως είναι γνωστό σταμάτησαν να κυκλοφορούν το 2012.

Η εταιρεία επίσης θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο με οθόνη 13 ιντσών με υποστήριξη για μνήμη έως και 32GB (μέχρι τώρα μόνο το 15άρι μοντέλο μπορεί να υποστηρίξει τέτοια ποσότητα μνήμης). Εμφανισιακά, η νέα σειρά φορητών υπολογιστών της Apple θα έρθει ανανεωμένη (all-new design), κάτι που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο έκπληξη από την ώρα που κυκλοφόρησε τα μοντέλα με Touch Bar στα τέλη του 2016, που ήρθαν σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από τα πρώτα MacBook με οθόνες Retina.

Μαζί με τους νέους υπολογιστές MacBook, η Apple επιτέλους θα παρουσιάσει και τον νέο Mac Pro, που θα έχει «easy to upgrade components». Παράλληλα, η Apple θα παρουσιάσει και την πρώτη της επαγγελματική οθόνη μετά από καιρό με τον Ming-Chi Kuo να υποστηρίζει ότι θα διαθέτει «Mini LED-like backlight design» στις 31,6 ίντσες με ανάλυση 6K που θα προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας.

The Verge