Η Apple δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αντίστροφής ασύρματης φόρτισης, και εδώ και αρκετά χρόνια διερευνά το ενδεχόμενο να καταστήσει το MacBook ικανό να φορτίζει το iPhone ασύρματα, ενώ εξετάζει και την περίπτωση να μπορεί το iPhone να φορτίζει ασύρματα το Apple Watch.

Είχαν κυκλοφορήσει φήμες, ότι αυτή η δυνατότητα θα υπήρχε στο τελευταίας γενιάς iPhone ωστόσο δεν υπήρχε στο τελικό προϊόν. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2019, η Apple κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών για να κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Επαγωγική φόρτιση μεταξύ ηλεκτρονικών συσκευών». Μάλιστα, η παραπάνω αίτηση ήταν ουσιαστικά μία ενημέρωση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει τον Ιούλιο του 2018 με την ίδια ονομασία. Η εταιρεία πάντως διερευνούσε την ιδέα «two-way inductive charging» από το 2015.

Στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, διαβάζουμε: «Παρόλο που διαθέτουν τυποποιημένα βύσματα και καλώδια, κάθε συσκευή ενδέχεται να απαιτεί ξεχωριστό τροφοδοτικό/ παροχή ρεύματος για τη φόρτιση της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ύπαρξη ξεχωριστού τροφοδοτικού για κάθε συσκευή μπορεί να δυσκολεύει -καθώς αποτελεί πρόσθετο βάρος- τη χρήση, την φύλαξη και/ ή την μεταφορά…».

BB2DF705-F50A-4BE2-859F-957446C2CF03.jpeg.c42a7832867658164cdc95d9145c509a.jpeg

Η πρόταση της Apple είναι να ενσωματώσει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στους φορητούς υπολογιστές της MacBook –ή και γιατί όχι, στη βάση των iMac- ώστε ο χρήστης τους, να μπορεί να φορτίσει το iPhone (ή το Apple Watch του ή τα AirPods). Το iPad Pro επίσης θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση φόρτισης για το iPhone κ.λπ.  

CultofMac

  • Like 3