Με το ολοκαίνουριο SoC Apple M1, χωρίς ανεμιστήρες και τεράστια αυτονομία τα νέα MacBook Air, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ως μέρος του "One More Thing" event που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, η Apple ανακοίνωσε τα νέα MacBook Air τα οποία μάλιστα θα ενσωματώνουν το M1 τσιπ η εταιρεία ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ίδιας παρουσίασης.

Αρχικά, το μάτι «πέφτει» στην τεράστια διάρκεια μπαταρίας που μπορεί να αγγίξει τις 18 ώρες για web browsing. Παράλληλα, ο επεξεργαστής είναι έως και 3.5 φορές ταχύτερος σε σχέση με τα MacBook Air της προηγούμενης γενιάς, χάρη στο M1 SoC που ομαδοποιεί τους πυρήνες ανάλογα με το πόσο απαιτητική είναι η εργασία που πραγματοποιείται.  Οι εφαρμογές για Intel θα μπορούν να τρέχουν μέσω του βελτιωμένου Rosetta 2 Emulator, οπότε η μετάβαση σε ARM θα είναι ευκολότερη για όσους είχαν συνηθίσει σε αυτές.

Αυτά συνεπάγονται ένα ισχυρό σύστημα που δεν είναι πολύ γρήγορο εις βάρος της μπαταρίας, αλλά ούτε και αργό για χάρη της αυτονομίας. Μάλιστα, χάρη στο νέο τσιπ, το MacBook Air θα «ξυπνάει» ακαριαία από sleep mode.

Η ανανεωμένη Retina Display θα προβάλλει το πλήρες φάσμα χρώματος P3, μαζί με αναβαθμίσεις σε πυκνότητα pixel. 

msedge_V42AvJUJh4.jpg

Όπως σημειώνει η εταιρεία, οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές τόσο σε εφαρμογές CAD όσο και σε machine learning, ενώ οι Universal Apps θα εκμεταλλεύονται πλήρως την ισχύ του M1. Επιπλέον, και τα παιχνίδια θα επωφεληθούν του νέου τσιπ καθώς σημειώνεται αισθητά ανώτερη απόδοση - έως και 5x - συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Μια μεγάλη αλλαγή είναι η μετάβαση σε fanless design, αφήνοντας εκτός σασί τους ανεμιστήρες με αποτέλεσμα ένα αθόρυβο laptop που επίσης καταφέρνει να είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο όμως κατά τα άλλα ίδιο σε σχεδιασμό με το περυσινό μοντέλο. Κάποιες δυνατότητες, όπως το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα, θα επιστρέψουν παρά τις μικρές τροποποιήσεις σε μέγεθος. Επίσης, θα διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt/USB 4.

Το MacBook Air θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις στις 17 Νοεμβρίου. Το ένα μοντέλο (999$) θα ενσωματώνει το M1 SoC, 8GB RAM και 256GB SSD. Το δεύτερο μοντέλο (1249$) θα διαφοροποιείται ως προς τον δίσκο SSD, διπλασιάζοντας τον, στα 512GB.  Μια σημαντική διαφορά που ίσως δεν γίνει άμεσα ορατή, είναι πως το μοντέλο των 999$ διαθέτει 7πύρηνο GPU, και το ακριβότερο μοντέλο (1249$) 8πύρηνο GPU - πάντα χρησιμοποιώντας το ίδιο M1 chip.

Apple_new-macbookair-wallpaper-screen_11102020_big.jpg.large.jpg Apple_new-macbookair-gold-imovie-screen_11102020_big_carousel.jpg.large.jpg

Apple_new-macbookpro-xcode-screen_11102020_big_carousel.jpg.large.jpg Apple_new-macbookpro-wallpaper-screen_11102020_big.jpg.large.jpg

  • Like 5
  • Thanks 3