Με την πρεμιέρα των δύο τελευταίων επεισοδίων, η σειρά Stranger Things 4 έγινε η δημοφιλέστερη αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

Ο γίγαντας του streaming αποκάλυψε ότι η τηλεοπτική σειρά συγκέντρωσε 1,15 δισεκατομμύρια ώρες προβολής μέσα στις πρώτες 28 ημέρες από την πρεμιέρα κάθε μέρους (η 4η σεζόν αποτελείται από δύο μέρη). Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα The Hollywood Reporter, τα πρώτα επτά επεισόδια συγκέντρωσαν 930,32 εκατομμύρια ώρες προβολής μέσα σε 28 ημέρες από το ντεμπούτο του πρώτου μέρους του 4ου κύκλου. Την εβδομάδα μεταξύ 27 Ιουνίου και 3 Ιουλίου εντωμεταξύ, το όγδοο και ένατο επεισόδιο που έκλεισαν την 4η σεζόν της σειράς έφτασαν τις 221 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Τα παραπάνω νούμερα, καθιστούν την τηλεοπτική σειρά Stranger Things την δεύτερη δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών του Netflix μετά το Squid Game, το οποίο ξεπέρασε τις 1,65 δισεκατομμύρια ώρες προβολής μέσα στις πρώτες 28 ημέρες από την πρεμιέρα του. Το Squid Game εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της τηλεοπτικής σειράς με τις περισσότερες ώρες προβολής στην ιστορία του Netflix. Πάντως, αξίζει να επισημάνουμε ότι το Stranger Things έχει ακόμα τη δυνατότητα να ξεπεράσει την Κορεάτικη σειρά καθώς έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την πρεμιέρα των δύο τελευταίων επεισοδίων.

Το Netflix πάντως δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν η δημοτικότητα της 4ης σεζόν του Stranger Things είχε κάποιον αντίκτυπο στον αριθμό των συνδρομητών του. Το 2021 η εταιρεία έκανε γνωστό μέσω των οικονομικών αποτελεσμάτων της, ότι είδε την μεγαλύτερη αύξηση στις συνδρομές πέρυσι κατά το τρίτο τρίμηνο, κάτι που κατά μέρος οφειλόταν στο Squid Game. Παρόλα αυτά, τον Απρίλιο φέτος, το Netflix παραδέχτηκε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχασε περίπου 200.000 συνδρομητές για διάφορους λόγους, όπως είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, η κοινή χρήση λογαριασμών κ.ά. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει τότε, ότι ο γίγαντας του streaming θα λάβει μέτρα για να αλλάξουν τα πράγματα ωστόσο από τότε δεν έχει αποκαλύψει νούμερα. Από ότι φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για να μάθουμε αν η Eleven και η υπόλοιπη ομάδα από το Hawkins βοήθησαν να αυξήσει τους συνδρομητές της.

  • Like 5