Φαίνεται πως ο Dennis Villeneuve αρέσει πολύ στο Χόλυγουντ αφού πέρα από το Blade Runner 2049, ανέλαβε και το reboot μίας ακόμα θρυλικής ταινίας, του Dune.

Ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων Arrival και Sicario υπέγραψε πρόσφατα για να αναλάβει το φιλόδοξο project που βασίζεται στην νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, Dune που κυκλοφόρησε το 1965. Τα νέα έγιναν γνωστά από τον γι του Frank Herbert, Brian Herbert, ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Η εταιρεία Legendary Pictures αγόρασε τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα του Dune, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το project. Αν και έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση μεταγενέστερα, η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας Dune στον κινηματογράφο έγινε το 1984 από τον σκηνοθέτη David Lynch, με πολλούς γνωστούς πρωταγωνιστές της εποχής και με τον Kyle MacLachlan στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και το φιλμ απέτυχε εισπρακτικά χάνοντας χρήματα στο box office, άρεσε σε πολλούς λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και ποτέ δεν έχασε την αίγλη του για τους φανατικούς.
https://twitter.com/DuneAuthor/status/826641857400565760/

 

Link.png Site: TheVerge