Καθώς ο «Joker» του Todd Phillips ετοιμάζεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το 2ο trailer του πολυαναμενόμενου φιλμ.

Αυτή τη φορά, οι φίλοι του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το διαταραγμένο ταξίδι του Arthur Fleck και την σταδιακή μετάβαση του στην προσωπικότητα «Joker», τον ενδεχομένως πιο φημισμένο κακοποιό των DC Comics και μεγαλύτερο εχθρό του Batman. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, ο Joaquin Phoenix, που υποδύεται τον γνωστό χαρακτήρα δήλωσε ότι το συγκεκριμένο φιλμ δεν μοιάζει με κανένα άλλο από το είδος των ταινιών με σούπερ ήρωες.

«Δεν θα μπορούσα το συγκεκριμένο να το εντάξω σε οποιοδήποτε είδος» δήλωσε ο Joaquin Phoenix στην ιστοσελίδα Collider. «Δεν θα έλεγα ότι είναι μία ταινία με σούπερ ήρωες ή μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου στούντιο ή… έχει μοναδική αίσθηση, και πιστεύω πως πάνω από όλα, και αυτό ενδεχομένως είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι ο Todd δείχνει πολύ παθιασμένος με αυτό, δίνει τη ψυχή του, και φαίνεται συναρπαστικό» δήλωσε ο Joaquin Phoenix και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει.

«Πιστεύω πως κάτω από τον ενθουσιασμό για το συγκεκριμένο είδος ταινιών και το μέγεθός τους, υπάρχουν εκπληκτικοί χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν πραγματικές αντιξοότητες και προβλήματα της ζωής. Κάποιες φορές αυτό είναι φανερό και εκτεθειμένο και κάποιες φορές όχι. Έτσι, πάντα είχα την αίσθηση ότι υπάρχουν χαρακτήρες στα κόμικς που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και αξίζουν την ευκαιρία να μελετηθούν (βαθύτερα) κατά κάποιο τρόπο. Και αυτό είναι που πιστεύω ότι και ο Todd Phillips βρήκε ελκυστικό σχετικά».

Ο Todd Phillips αναφέρει ως σημαντική επιρροή για το φιλμ το κόμικ του Alan Moore «The Killing Joke» ωστόσο είναι φανερό ότι υπάρχουν επιρροές, και από τις ταινίες Taxi Driver (1976) και The King of Comedy (1982) του Martin Scorsese.

Ο Joaquin Phoenix, για τον ρόλο του Joker, μελέτησε βίντεο με ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές παθολογικού γέλιου. Παρόλο που το παθολογικό γέλιο, μοιάζει πολύ με το φυσικό γέλιο, χαρακτηρίζεται μη φυσιολογικό καθώς απουσιάζει η απαραίτητη συνοδευτική συναισθηματική εμπειρία, όπως η χαρά ή η ευχαρίστηση. Επιπλέον μπορεί να συνοδεύεται από μη συνηθισμένα κινητικά μοτίβα ή να συμβαίνει ακατανόητα τυχαία, χωρίς τα απαραίτητα ερεθίσματα και εκτός του κατάλληλου κοινωνικού πλαισίου. Άτομα με σχιζοφρένεια ή με διπολική διαταραχή (μανία, κατάθλιψη) μπορούν να εκδηλώσουν παθολογικό γέλιο, όμως και άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμό στον εγκέφαλο, που έχουν πάθει εγκεφαλικό ή άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση ή πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

Με το νέο trailer αποκτούμε μία περισσότερο σφαιρική εικόνα για τα αίτια της ολίσθησης του Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) στην παραφροσύνη καθώς και στο πως άρχισε σταδιακά να αγκαλιάζει τη σκοτεινή του πλευρά για να αντισταθεί στην άδικη και σκληρή κοινωνία. Στο Joker που σκηνοθέτησε ο Todd Phillips πρωταγωνιστούν οι Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Zazie Beetz, Douglas Hodge, Brett Cullen και Dante Olson κ.ά. Το φιλμ αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου.

Το τελευταίο trailer για το Joker δεν αφήνει καμία αμφιβολία λοιπόν... 

 

  • Like 10