Με την συγχώνευση Disney-Fox να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, το 2019 επιφυλάσσει μεγάλες αλλαγές για το Marvel Cinematic Universe.

Σύμφωνα με τον Kevin Faige, πρόεδρο των Marvel Studios, οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ήρωες που ανήκουν στην Fox, όπως Χ-Μen και Fantastic Four, θα καταφέρουν να "χωρέσουν" στο ήδη υπάρχον MCU, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει επίσημα, έδωσε όμως ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε αυτό θα συμβεί, μάλλον αρκετά νωρίτερα του αναμενόμενου. Μιλώντας στο Variety, o Feige υποστήριξε ότι ναι μεν δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως για την επανεισαγωγή των συγκεκριμένων χαρακτήρων στο MCU, αλλά είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με ένα χρόνο.

"Η ιδέα της επιστροφής χαρακτήρων είναι σπουδαία", τόνισε. "Το γεγονός ότι η εταιρία που δημιούργησε τους χαρακτήρες έχει ξανά πρόσβαση σε αυτούς, είναι σπουδαίο. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο του να σκεφτούμε ή να σχεδιάσουμε πράγματα", κατέληξε.

Το χρονικό σημείο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την Marvel, με το timeline του MCU να κάνει πιθανότατα ένα είδους "reset" μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame, δίνοντας την ευκαιρία σε χαρακτήρες που δεν είχαμε ακόμη δει λόγω δικαιωμάτων, να ενσωματωθούν στο ροστερ των "Εκδικητών". Με την Phase 5 μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Marvel κοιτάζει ακόμη όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχει, σχετικά με την επαναφορά "χαμένων" της χαρακτήρων στο προσκήνιο. Η Disney έχει ανακοινώσει άλλες επτά MCU ταινίες μέχρι το 2022, με το Guardians of Galaxy Vol.3 να παραμένει ακόμη στον "πάγο".

Οι ιθύνοντες της Disney, περιμένουν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ Disney και Fox η οποία πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ακόμη ανοικτά. Η νέα σειρά Loki, η οποία βρίσκεται υπό παραγωγή για την συνδρομητική πλατφόρμα Disney+, ίσως να είναι ένα καλό εφαλτήριο για να δούμε αντίστοιχες σειρές με χαρακτήρες της Fox, πάνω στην ίδια πλατφόρμα.

IGN