Το Hollywood όπως όλα δείχνουν θέλει τα στούντιο προσανατολισμένα σε κυκλοφορίες για κινηματογράφους.

Αρκετοί σκηνοθέτες δεν είναι ενθουσιασμένοι για την απόφαση της WarnerMedia να κυκλοφορήσει κάθε ταινία του 2021 στο HBO Max την ίδια μέρα με τους κινηματογράφους, και αυτό αποδεικνύεται να είναι μια καλή είδηση τουλάχιστον για έναν αντίπαλό της. Ο επικεφαλής της Sony Pictures, Tony Vinciquerra, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι το στούντιό του έχει «απολαύσει την έκρηξη» των δημιουργών του Hollywood που απαιτούν από τα στούντιο να στοχεύουν την κυκλοφορία των ταινιών τους στους κινηματογράφους. Ο επικεφαλής της Sony δεν μίλησε συγκεκριμένα με ονόματα, αλλά τόνισε πως ο ρόλος της Sony ως διανομέας κινηματογραφικών ταινιών, λειτούργησε πολύ καλά.

Η WarnerMedia έχει ήδη αντιληφθεί τις αντιδράσεις και μάλιστα ανακοίνωσε τις πρώτες κινηματογραφικές προβολές για μία σειρά ταινιών του 2023, ώστε να καθησυχάσει τους δημιουργούς που ανησυχούν πως η εταιρία θα στρέψει την αποκλειστική της προσοχή στο streaming.

Η Sony βέβαια, δεν έχει πολλές επιλογές. Σε αντίθεση με τη WarnerMedia ή τη Disney, δεν διαθέτει υπηρεσία streaming. Πρέπει είτε να πουλήσει τις ταινίες σε υπηρεσίες τρίτων όπως το Apple TV+ όπως συνέβη με το Greyhound ή να τις προσφέρει προς ενοικίαση νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο Vinciquerra θέλει να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονικό διάστημα που μια ταινία παραμένει στους κινηματογράφους, ωστόσο αναφέρει πως μία ταινία που έχει χαμηλότερες των προσδοκιών εισπράξεις θα πρέπει να έχει την επιλογή να σταματήσει την κινηματογραφική της προβολή νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ενώ τα blockbusters θα μπορούσαν να παραμένουν περισσότερο.

Παρ’ όλα αυτά, η ανοδική πορεία που βλέπει η Sony μπορεί να είναι ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί όπως η στρατηγική που ακολουθεί η WarnerMedia με το HBO Max. Το άνοιγμα των κινηματογράφων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία των μαζικών εμβολιασμών, χωρίς να συνυπολογίζεται το πότε οι θεατές θα νιώσουν ασφαλείς για να δουν μια ταινία σε κλειστή αίθουσα. Εάν οι κινηματογράφοι εξακολουθήσουν να είναι κλειστοί ή δεν πωλούν επαρκή αριθμό εισιτηρίων σε καλοκαιρινές ταινίες όπως το επερχόμενο Uncharted, η Sony ίσως τελικά χρειαστεί να προσπαθήσει να προσφέρει ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις όπως εφαρμόζει ήδη η WarnerMedia.