Σε μια αναμενόμενη κίνηση προχωρά η Disney, ανακοινώνοντας ότι το 2019 θα λανσάρει επίσημα μια νέα υπηρεσία streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, κάτι που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του περιεχομένου της εταιρειας δε θα είναι διαθέσιμη από το Netflix.

Οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει μόλις πέρσι τον Σεπτέμβριο συνεργασία μέσω της οποίας το Netflix θα ήταν η μοναδική streaming υπηρεσία στην οποία θα προβάλλονται οι ταινίες των στούντιο των Disney, Marvel, Lucasfilm και Pixar. Στην ανακοίνωση της Disney κάνει σαφές ότι η υπηρεσία θα περιλαμβάνει και νέες παραγωγές όχι μόνο σε επίπεδο ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών. Φυσικά η εξέλιξη αυτή επηρεάζει σημαντικά το παρεχόμενο περιεχόμενο του Netflix.

 

Πάντως σύμφωνα με το CEO της Disney, τον Bob Iger, η νέα υπηρεσία θα προβάλει σίγουρα και σε αποκλειστικότητα τις ταινίες της ίδιας της Disney, χωρίς να έχει αποφασιστεί αν η εταιρεία θα διαθέσει τα δικαιώματα προβολής των ταινιών Star Wars και Marvel σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Netflix ή το amazon Video. Κάτι που δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις είναι το πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο που δημιουργεί το ίδιο το Netflix για χαρακτήρες βασισμένους στο σύμπαν της Marvel όπως οι σειρές Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist και το επερχόμενο Defenders.

 

Η Disney έχει ήδη από το 2015 προετοιμάσει το δρόμο γι' αυτή την αναμενόμενη κίνηση, παρουσιάζοντας την υπηρεσία DisneyLife μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν με μια μικρή μηνιαία συνδρομή να δουν μέσω streaming έξι ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές της Disney ή σε πλήθος συσκευών.

 

Link.png Site: Gizmodo