Η Pixar, το διάσημο στούντιο κινουμένων σχεδίων που ανήκει στη Disney, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 175 υπαλλήλους, που αποτελεί περίπου το 14% του συνολικού προσωπικού της.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της Disney, Bob Iger, για τον περιορισμό των δαπανών της εταιρείας, με στόχο τη μείωση του κόστους κατά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι απολύσεις στην Pixar ακολουθούν μήνες παρόμοιων μειώσεων του εργατικού δυναμικού σε διάφορα τμήματα της Disney, αν και το στούντιο κινουμένων σχεδίων είχε αρχικά καταφέρει να αποφύγει τέτοια μέτρα λόγω των προϋπαρχόντων παραγωγών του.

Σε πρόσφατο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Pixar, ο πρόεδρος της εταιρείας, Jim Morris, τόνισε ότι οι απολύσεις, αν και αναμενόμενες από πολλούς, είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επαναπροσανατολισμό του στούντιο σε ταινίες μεγάλου μήκους που προορίζονται για κινηματογραφική προβολή και όχι για τη streaming πλατφόρμα του Disney Plus. Ο Morris αναγνώρισε ότι η απόφαση αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έπρεπε να κάνει η ηγεσία του στούντιο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όλα τα μέλη του προσωπικού για «την αταλάντευτη αφοσίωση, τη συνεργασία, την καινοτομία και την εξαιρετική δουλειά τους, ακόμη και εν μέσω των πρόσφατων δυσκολιών της βιομηχανίας». Μετέφερε επίσης την ελπίδα του ότι οι δρόμοι όσων αποχωρούν από την εταιρεία θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, η Pixar ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της τελευταίας της ταινίας, "Inside Out 2", η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου. 

  • Sad 4