Η Disney ανακοίνωσε ότι αυξάνει την τιμή του Disney Plus στα 10,99 δολάρια/μήνα, από 7,99 δολάρια/μήνα που είναι σήμερα, μια αύξηση μεγαλύτερη του 30% και η οποία θα ισχύσει από τις 8 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί η εταιρεία στην τιμολογιακή της πολιτική. 

Αυτές σύντομα -και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο- θα περιλαμβάνουν ένα δεύτερο πακέτο με διαφημίσεις και κόστος 7,99 δολάρια / μήνα, το κόστος δηλαδή που ισχύει σήμερα για το πλήρες πακέτο χωρίς διαφημίσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για σχετική αύξηση και στις ευρωπαϊκές συνδρομές, κάτι που όλα δείχνουν θα γίνει τον επόμενο χρόνο.  Επιπλέον η Disney διευκρίνισε ότι κατά την προβολή παιδικού περιεχομένου, δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις ακόμα και αν ο συνδρομητής έχει επιλέξει το συγκεκριμένο πακέτο.

Οι αυξήσεις των τιμών επηρεάζουν και τα συνδυαστικά πακέτα της Disney και τα οποία είναι διαθέσιμα στην αμερικανική αγορά. Για τους χρήστες με συνδρομή Disney Plus χωρίς διαφημίσεις μαζί με ένα διαφημιστικό πακέτο για το Hulu και το ESPN Plus η τιμή θα αυξηθεί από 13,99 σε 14,99 δολάρια / μήνα. Η Disney εισάγει επίσης ένα πακέτο που περιλαμβάνει το Disney Plus και το Hulu με διαφημίσεις για 9,99 δολάρια / μήνα. Εν τω μεταξύ, το Disney Plus, το Hulu και το ESPN Plus με διαφημίσεις θα κοστίζει 19,99 δολάρια / μήνα.

Το περασμένο τρίμηνο, η Disney ανέφερε την προσθήκη 8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών στο Disney Plus περίπου την ίδια στιγμή που το Netflix ανακοίνωσε μείωση των συνδρομητών για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία. Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, αναφέρει ότι η video streaming υπηρεσία πρόσθεσε 14,4 εκατομμύρια πελάτες το τρίτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 152 εκατομμύρια και συνολικά τα 221 εκατομμύρια σε όλες τις streaming υπηρεσίες της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το τμήμα της εταιρείας που αφορά τις καταναλωτικές υπηρεσίες και που περιλαμβάνει τις streaming υπηρεσίες, έχασε περισσότερα χρήματα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την Disney, η αύξηση του κόστους παραγωγής και προγραμματισμού για το Disney Plus αλλά και το υψηλότερο κόστος του αθλητικού προγράμματος στο ESPN Plus συνέβαλαν στις απώλειες.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για τους συνδρομητές του Disney Plus για το 2024. Πλέον αναμένει ότι η υπηρεσία θα έχει από 215 έως 245 εκατομμύρια συνδρομητές, αντί της προηγούμενης πρόβλεψής της για 230 έως 260 εκατομμύρια, ένας αριθμός σίγουρα εντυπωσιακός για το χρονικό διάστημα που είναι ενεργή η υπηρεσία.

«Παραμένουμε βέβαιοι ότι το Disney Plus θα επιτύχει κερδοφορία στο οικονομικό έτος 2024», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Disney Christine McCarthy κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα αθλητικά στοιχήματα - κάτι που ο Chapek έχει υπαινιχθεί στο παρελθόν - ο Chapek ανέφερε ότι η εταιρεία «βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες 

  • Like 2
  • Haha 15
  • Sad 1