Η Imax πραγματοποιεί και επισήμως την οριστική της έξοδο από την αγορά της εικονικής πραγματικότητας, κλείνοντας τα τρία εναπομείναντα Imax VR Center της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή δηλώνοντας: "Με το λανσάρισμα του πιλοτικού προγράμματος Imax VR Center, πρόθεση μας ήταν να δοκιμάσουμε διαφορετικά concept και τοποθεσίες, ώστε να καταλήξουμε στο ποία προσέγγιση θα ήταν η καλύτερη για εμάς", καταλήγοντας ότι: "μετά από μια δοκιμαστική περίοδο αποφασίσαμε να τερματίσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα και να κλείσουμε τα εναπομείναντα κέντρα".

Η εταιρία είχε προηγουμένως κλείσει τέσσερα από τα επτά VR κέντρα της με πιο πρόσφατο αυτό στο Μάντσεστερ, το μοναδικό που διατηρούσε στην Γηραιά Ήπειρο. Τα τελευταία κέντρα όπου λειτουργούν μέχρι ώρας σε Λος Άντζελες, Μπανγκόκ και Τορόντο, αναμένεται να τερματίσουν οριστικά την λειτουργία τους. Το Imax VR πήρε σάρκα και οστά στις αρχές του 2017, μια κίνηση που αρχικά προχώρησε πειραματικά με απώτερο σκοπό την προοπτική εγκαθίδρυσης της εικονικής πραγματικότητας ως το "next big thing" της Imax, και ένα μεγαλεπήβολο αρχικό πλάνο που περιελάμβανε την κατασκευή δώδεκα VR κέντρων ανά τον κόσμο, με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σε περισσότερες τοποθεσίες.

Αρχικώς εγκαινιάστηκαν επτά κέντρα, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό στους ιθύνοντες ότι η τεχνολογία VR σε μορφή θεματικού πάρκου δεν θα ήταν επιτυχημένη εμπορικά. "Η αντίδραση του κοινού ήταν εξαιρετικά θετική, αλλά τα νούμερα απλώς δεν ακολούθησαν", δήλωσε ο CEO της Imax, Richard Gelford.

Η Imax "σφράγισε" ένα από τα κέντρα της στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο, με αυτό της Σανγκάη να ακολουθεί λίγο αργότερα. Τον Οκτώβριο, μετά και το κλείσιμο του τελευταίου της κέντρου στη Νέα Υόρκη, στελέχη της εταιρίας ενημέρωσαν τους επενδυτές ότι η Imax δεν αναμένεται να επενδύσει εκ νέου στο VR το 2019. Επιπρόσθετα, η Imax τερμάτισε την συνεργασία της με την Google με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη μιας κινηματογραφικής VR camera στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Variety

  • Confused 1