Με την ανάρρηση του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, η προάσπιση της ιντερνετικής ουδετερότητας είναι μία μάχη που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Αυτό ανέφερε ο Reed Hastings, CEO του Netflix, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του Code Conference, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία θα μπορέσει να “επιβιώσει” από τις κυοφορούμενες αλλαγές που έχει στα σκαριά η νέα πολιτική ηγεσία στις ΗΠΑ.

 

“Έχουν μικρή σημασία για εμάς, επειδή μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις συμφωνίες που θα θελήσουμε”, είπε. Έτσι, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC), η εταιρεία δεν ανησυχεί για το μέλλον της βασικής επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

 

Ο Hastings δήλωσε πως είναι αντίθετος στην αλλαγή των κανόνων που διέπουν τη διαχείριση της ιντερνετικής κυκλοφορίας από τους παρόχους. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, “δεν είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αλλαγή”.

 

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε πως μικρότερες εταιρείες θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα, αν αρθεί η ιντερνετική ουδετερότητα. Κάτι που θα αφορούσε και το Netflix, στην περίπτωση που οι αλλαγές γίνονταν πριν από 10 χρόνια, όταν βρισκόταν στις πρώτες φάσεις της ανάπτυξής του.

 

Link.png Site: TechTimes