Η δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία video streaming, το Netflix, προχωρά σήμερα σε αύξηση των κορυφαίων του συνδρομητικών πακέτων στις ΗΠΑ.

Έτσι η τιμή του μεσαίου πακέτου που στη χώρα μας αναφέρεται ως "Τυπικό", αυξάνει κατά 1 δολάριο από τα 13 στα 14 δολάρια δηλαδή, ενώ 2 δολάρια είναι η αύξηση στο πλήρες συνδρομητικό πακέτο, με την τιμή του να ορίζεται πλέον στα 18 δολάρια (από $16). Στο πλήρες (premium) πακέτο, ισχύει μέγιστος αριθμός οθονών ταυτόχρονης παρακολούθησης από 4 άτομα, είτε παρακολουθούν μέσω smartphone, είτε μέσω tablet ή τηλεόραση. Όπως συνηθίζεται και από παλαιότερες αυξήσεις στις τιμές του, το Netflix ενεργοποιεί τις νέες τιμές από σήμερα για όλους τους καινούριους συνδρομητές, ενώ όσοι είναι ήδη συνδρομητές, θα δουν την αύξηση στο λογαριασμό τους τις επόμενες εβδομάδες.Αμετάβλητη στα $9 παραμένει η τιμή του βασικού πακέτου.

Η προηγούμενη αύξηση στα συνδρομητικά πακέτα του Netflix στις ΗΠΑ είχε πραγματοποιηθεί πριν περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019 ενώ ήδη αντίστοιχη κίνηση έχει προηγηθεί πριν μερικές ημέρες για όσους ζουν στον Καναδά. Αν και στέλεχος της εταιρείας αναφέρει ότι οι αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική αφορούν κάθε χώρα ξεχωριστά και δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες αυξήσεις και στις υπόλοιπες χώρες που έχει παρουσία το Netflix, εντούτοις κάτι τέτοιο συνήθως δεν ισχύει κρίνοντας από το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση το Netflix οδηγεί την κούρσα των υπηρεσιών video streaming με μεγάλες πρωτότυπες παραγωγές σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με τη σχετική επένδυση να φτάνει ποσά ρεκόρ κάθε χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που στελέχη της εταιρείας έχουν δικαιολογήσει τις αυξήσεις στα συνδρομητικά τους πακέτα ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί με την παρουσίαση του Disney+ και του HBO Max. Αυτό πάντως δεν έχει δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην υπηρεσία, που πρόσφατα ανακοίνωσε συνολικό 193 εκατομμύρια συνδρομητές. Η πανδημία και η καραντίνα που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες, αποτελεί ίσως τον κυριότερο λόγο της αύξησης της δημοτικότητας του Netflix από τις αρχές του χρόνου, αν και στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο ρυθμό εγγραφής νέων συνδρομητών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Netflix έχει ξεκινήσει να καταργει σταδιακά και τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στην υπηρεσία για 30 ημέρες, με τις ΗΠΑ να είναι από τις πρώτες χώρες που ακολουθείται αυτή η πολιτική. Σε παρόμοια κίνηση προχώρησε πρόσφατα και το Disney+. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει για την ώρα οποιαδήποτε αλλαγή στις τιμές της υπηρεσίας αλλά και στη δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση για 1 μήνα.