Οι χρήστες του iOS θα λάβουν πρόσβαση σε αυτά αργότερα.

Το Netflix κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά αναφορικά με τις φιλοδοξίες που έχει για το gaming. Πλέον, όλοι οι Android χρήστες θα μπορούν να παίζουν πέντε mobile παιχνίδια χωρίς επιπλέον κόστος, κατεβάζοντάς τα από το Google Play Store σε smartphones και tablets. Τα παιχνίδια θα διατεθούν σταδιακά σε όλους παγκοσμίως με τους iOS χρήστες να λαμβάνουν πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια αργότερα.

Τον Αύγουστο, το Netflix άρχισε να δοκιμάζει παιχνίδια στην Android εφαρμογή της Πολωνίας με το Stranger Things 1984 και το Stranger Things 3. Η δοκιμή επεκτάθηκε στην Ισπανία και την Ιταλία τον επόμενο μήνα με άλλα τρία παιχνίδια, Shooting Hoops, Teeter Up και Card Blast, κανένα από τα οποία δεν συνδέονται με κάποια σειρά ή ταινία του Netflix.

Τα παιχνίδια δεν έχουν διαφημίσεις ή αγορές εντός της εφαρμογής. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά από το smartphone ή το tablet πηγαίνοντας στην ενότητα παιχνιδιών της αρχικής σελίδας της εφαρμογής ή μέσω της καρτέλας «Παιχνίδια». Μόλις ο χρήστης επιλέξει ένα παιχνίδι, μπορεί να το κατεβάσει από το Google Play Store ή σύντομα και από το App Store και έπειτα θα μπορεί να το παίξει μέσω της εφαρμογής Netflix.

Τα παιχνίδια θα έχουν από προεπιλογή τη γλώσσα του προφίλ του χρήστη στο Netflix, ωστόσο, αν ένα παιχνίδι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στη γλώσσα του χρήστη, θα ορίζονται τα Αγγλικά από προεπιλογή. Ορισμένα παιχνίδια θα λειτουργούν και εκτός σύνδεσης.

Όλοι όσοι έχουν ενεργό λογαριασμό Netflix μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή συνδρομή. Ωστόσο, τα παιχνίδια δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στα παιδικά προφίλ. Οι χρήστες που έχουν ορίσει ένα PIN για να αποτρέψουν την πρόσβαση σε προφίλ ενηλίκων θα πρέπει να εισαγάγουν τον κωδικό τους για να παίξουν τα παιχνίδια.

Μετά από πειραματισμούς με διαδραστικές εκπομπές και ταινίες τα τελευταία χρόνια, το Netflix έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερη βάση στο gaming. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης κερδών του δευτέρου τριμήνου τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία ανέφερε ότι η πιο σοβαρή ώθηση προς το gaming θα ξεκινήσει από τα κινητά.

Το Netflix αναφέρει ότι αυτά τα πρώτα πέντε παιχνίδια είναι μόνο η αρχή των φιλοδοξιών του στο gaming. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία αγόρασε για πρώτη φορά ένα στούντιο παιχνιδιών, το Night School Studio.

Ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης παιχνιδιών του Netflix, Mike Verdu, δήλωσε:

Ακριβώς όπως οι σειρές και οι ταινίες μας, θέλουμε να σχεδιάζουμε παιχνίδια για κάθε επίπεδο gaming και για κάθε είδους παίχτη, είτε είστε αρχάριος είτε πιο προχωρημένος gamer.