Σε μια προσπάθεια για την παροχή καλύτερων προτάσεων, η εταιρεία προσφέρει μια νέα λειτουργία.

Μια νέα λειτουργία έρχεται στο Netflix, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών όσον αφορά στις προτάσεις περιεχομένου. Συγκεκριμένα, ένα νέο πλήκτρο κάνει την εμφάνισή του δίπλα στα "Thumbs Up" και "Thumbs Down" που ήδη γνωρίζουμε: το "Two Thumbs Up".

Μέσα από τη χρήση αυτού του πλήκτρου, η Netflix ελπίζει οι χρήστες να βοηθήσουν τον αλγόριθμο να ξεχωρίσει ευκολότερα ποιες ταινίες ή σειρές λάτρεψαν, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές κατά την εύρεση προτάσεων έναντι του «απλού» Thumbs Up. Είναι σημαντικό για τους ίδιους, όπως επίσημαίνεται, να ξεχωρίζουν το περιεχόμενο που οι χρήστες της πλατφόρμας «αγάπησαν».

Είναι, επίσης, μια από τις λειτουργίες που το κοινό ζητούσε αρκετά, πάλι όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Netflix παρουσίασε νέες λειτουργίες για να προσφέρει περιεχόμενο στους χρήστες. Πριν μια πενταετία, άφησε το σύστημα αξιολόγησης 5 αστεριών πίσω του για να παρουσιάσει το δυαδικό σύστημα "Thumbs Up/Thumbs Down" στη θέση του. 

Αργότερα, πρόσφερε μια νέα στήλη "Top 10" που παρουσίαζε, για παράδειγμα, τις Top 10 σειρές ή ταινίες ανά χώρα ώστε οι χρήστες να βρίσκουν συναφές περιεχόμενο. Μέσα στο 2021, παρουσίασε το "Play Something" που επίλεγε τυχαία περιεχόμενο για τον χρήστη, ενώ αργότερα λάβαμε το "Continue Watching Now" σε όλες τις συσκευές ώστε να παρέχεται μια απρόσκοπτη εμπειρία θέασης ανεξαρτήτου συσκευής.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, περισσότερες παρόμοιου ύφους αλλαγές αναμένονται στο μέλλον με στόχο, πάντοτε, την καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη.

  • Thanks 1