Η Netflix έχει κυκλοφορήσει ορισμένες κριτικά επαινεμένες πρωτότυπες ταινίες τα τελευταία χρόνια, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ, Roma, του Αλφόνσο Κουαρόν και το αγαπημένο “Beasts of No Nation” του Κάρι Φουκουνάγκα. 

Ωστόσο, για κάθε επιτυχία υπήρχαν και πολλές αποτυχίες. Το Netflix έδινε την εντύπωση ότι απλά ενέκρινε τα πάντα χωρίς ιδιαίτερο ποιοτικό έλεγχο. Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Σκοτ Στούμπερ, επικεφαλής του τμήματος ταινιών της υπηρεσίας video streaming, επιβεβαιωνει ότι όντως η ποσότητα ήταν πιο σημαντική για την εταιρείας για αρκετά χρόνια, καθώς στόχος ήταν απλώς να υπάρχει αρκετό περιεχόμενο. Το Netflix κυκλοφορούσε περίπου 50 ταινίες ετησίως χωρίς ιδιαίτερο ποιοτικό έλεγχο.

"Αναπτύσσαμε ένα νέο στούντιο", δήλωσε ο Στούμπερ στο Variety. "Είμασταν στην αγορά λίγα χρόνια και είχαμε να αντιμετωπίσουμε εταιρείες 100 ετών. Έτσι, έπρεπε να αναρωτηθούμε, "Ποιο είναι το επιχειρηματικό μας μοντέλο;". Και για ένα διάστημα, ήταν απλά να βεβαιωθούμε ότι είχαμε αρκετό περιεχόμενο. Χρειαζόμασταν όγκο".

Netflix-Movie-Strategy-Maestro-Rustin-Nyad-May-December.webp.8c8755729496b2047ca70f01a0a11b50.webp

Ωστόσο, αυτή η πολιτική αλλάζει από το 2024. Η εταιρεία θα μειώσει τις ετήσιες κυκλοφορίες σε 25-30 ταινίες και θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα. Θα αξιολογεί αυστηρότερα τα έργα και θα επενδύει σε μικρότερες παραγωγές από καταξιωμένους δημιουργούς.

Επίσης, θα εγκαταλείψει πιθανώς επικερδή franchise όπως το Masters of the Universe για λόγους ποιότητας. Για πολλούς, οι παραπάνω κινήσεις είναι οι καλύτερες που μπορεί να κάνει το Netflix, το οποίο δείχνει ότι η εταιρεία ωριμάζει και μαθαίνει στον χώρο του κινηματογράφου. 

Η εστίαση στην ποιότητα αναμένεται να ωφελήσει μακροπρόθεσμα τόσο τους συνδρομητές όσο και τη φήμη του Netflix στο χώρο του κινηματογράφου. Ταυτόχρονα, θα προσελκύσει σοβαρούς δημιουργούς που αναζητούν ένα ποιοτικό στούντιο για να υλοποιήσουν το όραμά τους.

  • Like 1