Η ιστοσελίδα Variety ανέφερε πρώτη ότι το Netflix αναστέλλει τις υπηρεσίες του στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, και λίγο αργότερα η δημοφιλής υπηρεσία streaming επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

«Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την υπηρεσία μας στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Netflix, Emily Feingold» στην ιστοσελίδα The Verge μετά από σχετική ερώτηση

Την περασμένη εβδομάδα, το Netflix δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με έναν νέο νόμο στη Ρωσία που απαιτεί από τις μεγαλύτερες εταιρείες streaming να φιλοξενούν 20 Ρωσικά κανάλια προπαγάνδας, όπως για παράδειγμα είναι το NTV και το κρατικά υποστηριζόμενο Channel One. Λίγο αργότερα, ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις παραγωγές και τις εξαγορές στη Ρωσία - το Netflix είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή τεσσάρων Ρωσικών τηλεοπτικών σειρών ή και ταινιών εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Netflix εκείνη την εποχή είχε περίπου 1 εκατομμύριο συνδρομητές στη Ρωσία.

Το Netflix δεν είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που έλαβε την απόφαση να διακόψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Και άλλα μεγαθήρια του θεάματος και της κινηματογραφικής βιομηχανίας αποφάσισαν να λάβουν μέτρα. Οι εταιρείες Disney, Warner Brothers, Paramount Pictures και Sony καθυστέρησαν να κυκλοφορήσουν τις νέες τους ταινίες, όπως το The Batman, το Turning Red και το Sonic the Hedgehog 2 στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Τις τελευταίες ώρες, το TikTok άρχισε σταδιακά να διακόπτει όλες τις νέες μεταφορτώσεις βίντεο και το ζωντανό video streaming στη Ρωσία ως απάντηση στη νέα Ρωσική «νομοθεσία για τις ψευδείς ειδήσεις». Η Microsoft, η Google, η Apple και η Samsung έχουν επίσης αναστείλει τις πωλήσεις στη χώρα.

  • Like 8