Το Netflix δίνει επιπλέον αξία στην εισαγωγική μηνιαία συνδρομή για την υπηρεσία του όπου με κόστος 6,99 δολάρια, περιλαμβάνει και την εμφάνιση διαφημίσεων.

Έτσι ο γίγαντας του video streaming ανεβάζει την ποιότητα του βίντεο από 720p σε 1080p και παράλληλα θα επιτρέπει στους συνδρομητές να παρακολουθούν από δύο διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε από το Netflix μέσω επιστολής προς τους επενδυτές για το 1ο τρίμηνο του 2023. Οι συνδρομητές στον Καναδά και την Ισπανία θα λάβουν τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά από σήμερα ενώ θα είναι διαθέσιμα και στις 12 αγορές όπου η εταιρεία προσφέρει το διαφημιστικό της πλάνο, κάποια στιγμή αυτό το μήνα.

Το Netflix δηλώνει "ικανοποιημένο" από την πρόοδο του προγράμματος Basic with Ads, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο, και σημειώνει ότι το συνολικό μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στις ΗΠΑ για το πλάνο διαφημίσεων υπερβαίνει ήδη αυτό του βασικού πλάνου. Δηλώνει επίσης ότι οι πρόσφατες συμφωνίες αδειοδότησης έχουν ως αποτέλεσμα ότι το συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις προσφέρει τώρα "κατά μέσο όρο ~95% ισοτιμία περιεχομένου παγκοσμίως (ανά προβολή)" σε σχέση με τα άλλα προγράμματα της υπηρεσίας. 

Αυτό αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα όσων προχώρησαν στο συγκεκριμένο συνδρομητικό πρόγραμμα με τις διαφημίσεις, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν αρκετές από τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το Netflix είχε αναφέρει εξαρχής ότι η διαφορά στo περιεχόμενο οφείλεται στις αδειοδοτήσεις με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, και πλέον οι νέες συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει έχουν μειώσει αισθητά το πρόβλημα.

Επιπλέον το Netflix ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ευρεία έναρξη της καταστολής κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ, κάτι που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι ενώ θα τερματίσει μετά από 25 χρόνια την υπηρεσία αποστολής DVD που αποτέλεσε άλλωστε και το αρχικό του επιχειρηματικό σχέδιο.

  • Like 3
  • Confused 2