Σύμφωνα με τους ενημερωμένους όρους χρήσης της υπηρεσίας, όσοι χρήστες έχουν ενεργοποιημένα ad-blockers, bots, και "μη εξουσιοδοτημένες" ενέργειες streaming, θα υποστούν από παύση έως και τερματισμό του λογαριασμού της.

Οι λογαριασμοί εκείνοι που χρησιμοποιούν ad-blockers στην πλατφόρμα του Spotify, αντιμετωπίζουν άμεση παύση ή τερματισμό της λειτουργίας τους, από την 1η Μαρτίου. Οι νέες οδηγίες χρήσης διευκρινίζουν ότι: "η παράκαμψη η το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στην υπηρεσία Spotify, καθώς και η δημιουργία η διαμοιρασμός εργαλείων που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις από την υπηρεσία, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση παύση η τερματισμό του λογαριασμού Spotify".

Τα ad-blockers έχουν αποτελέσει "πονοκέφαλο" για το Spotify πολλάκις στο παρελθόν, με την εταιρία να αποκαλύπτει τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ότι δύο εκατομμύρια χρήστες, περίπου το 1.3% της εγκατεστημένης βάσης της υπηρεσίας τότε, χρησιμοποιούσαν ad-blockers στην "free" έκδοση του Spotify. Την ίδια εποχή η εταιρία είχε επίσης αρχίσει το "κυνήγι" σε ορισμένες μη-εξουσιοδοτημένες εφαρμογές για Android, που επέτρεπαν την χρήση του Spotify χωρίς διαφημίσεις.