Θα μπορούν να επιλέξουν αν και πόσες φορές θέλουν να πηγαίνουν στο γραφείο.

Η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία λόγω της πανδημίας COVID-19 θα είναι μία προσωρινή κατάσταση για αρκετές εταιρίες. Άλλες εταιρίες όμως, όπως το Twitter, Facebook, Microsoft και Spotify φαίνεται πως θα υιοθετήσουν το λεγόμενο «remote» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Spotify μάλιστα ανακοίνωσε το πρόγραμμα Work From Anywhere, μέσω του οποίου θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να οργανώσουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους σχεδόν όπως το επιθυμούν αλλά και την τοποθεσία από την οποία θα εργάζονται.

Οι υπάλληλοι της Spotify θα μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε θέλουν, ακόμη και μετά την πανδημία, αρκεί να υπάρχει μία αξιοπρεπής σύνδεση internet ώστε να υποστηρίζεται η απομακρυσμένη εργασία. Εάν επιλέξουν τοποθεσία που δεν υπάρχουν κοντινά γραφεία Spotify, η εταιρία θα δημιουργεί έναν ειδικό χώρο εργασίας, μία κίνηση που χαρακτήρισε ως «ένα νέο τρόπο συνεργασίας που επιτρέπει στους Spotifiers να εργάζονται από οπουδήποτε θεωρούν ότι μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και οι υπάλληλοι σε συνεργασία με τον διευθυντή της ομάδας τους θα μπορούν να διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους αλλά και να δηλώσουν πόσο συχνά θα επισκέπτονται το γραφείο, αν όχι καθόλου. Ωστόσο, θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που θα έχουν να κάνουν κυρίως με τις απαιτήσεις αναφορικά με τις ζώνες ώρας αλλά και τους νόμους της περιφέρειας που κατοικούν.

Η Spotify ευθυγραμμίζεται με πολλές άλλες εταιρίες τεχνολογίες για την υιοθέτηση μιας απομακρυσμένης εργασιακής κουλτούρας. Η Salesforce ήταν μία από τις τελευταίες που έκανε παρόμοια ανακοίνωση. Αυτή η κίνηση σίγουρα θα επιτρέψει περισσότερη ευελιξία όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα των υπαλλήλων ενώ αρκετοί εργαζόμενοι, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες της εβδομάδας, θα παραμένουν στο σπίτι.

  • Like 5
  • Thanks 2