Σε νέες ενέργειες προχωρά το Spotify, η δημοφιλής υπηρεσία streaming μουσικής, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κοινής χρήσης μιας οικογενειακής συνδρομής από άτομα που δεν πληρούν τους συγκεκριμένους όρους.

Έτσι σύμφωνα και με ενημέρωση που λαμβάνουν σταδιακά οι χρήστες που διαθέτουν ενεργή τέτοια συνδρομή, το Spotify θα ζητά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον κάτοχο του λογαριασμού αλλά και τα μέλη της οικογενειακής συνδρομής, να αποδείξουν ότι μένουν στην ίδια διεύθυνση, επιβεβαιώνοντας την μέσω Google Maps. Με κόστος $15, το Spotify επιτρέπει σε 6 μέλη μιας οικογένειας να έχουν πρόσβαση σε μια Spotify Premium συνδρομή, ο καθένας με τις δικές του λίστες μουσικής και παράλληλα με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη συνδρομή όπως καλύτερη ποιότητα ήχου, offline downloads και φυσικά ακρόαση χωρίς διαφημίσεις.

image.png.4cbcea5f183ce9637a74773c65ca87bf.png 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Spotify προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αφού πέρσι είχε στείλει παρόμοια ενημέρωση ζητώντας από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν τη θέση τους κάνοντας χρήση συντεταγμένων από GPG, μια δοκιμή που έληξε άδοξα μετά από ζητήματα ιδιωτικότητας που προέκυψαν. Η νέα πολιτική του Spofity αν και έχει αρκετά θέματα αξιοπιστίας, είναι σίγουρα λιγότερο παρεμβατική και αποτελεί μέρος των νέων όρων και προϋποθέσεων που θα ισχύσουν από τις 13 Οκτωβρίου, με τους χρήστες να λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις στο e-mail τους. Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το Spotify είναι πρόθυμο να ακολουθήσει επιθετική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε «ένοχους» λογαριασμούς ή αναβάλλοντας για λίγο διάστημα τη λειτουργία τους, κάτι που μπορεί να κάνει σύμφωνα με τους νέους όρους χρήσης.

Το σίγουρο είναι ότι το οικογενειακό πακέτο κοστίζει αρκετά στο Spotify, με το Billboard να αναφέρει σε άρθρο του πριν ένα χρόνο ότι οι μισοί από τους συνδρομητές του, ανήκουν στο οικογενειακό πακέτο το οποίο κοστίζει σημαντικό λιγότερο από τα $10 που ζητά η υπηρεσία για ατομικές συνδρομές. 

The Verge

  • Thanks 1
  • Sad 1