Ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητάνε οι χρήστες του με επιμονή εδώ και χρόνια, κάνει πραγματικότητα το Spotify προσθέτοντας χρονοδιακόπτη ύπνου στην Android εφαρμογή του.

Αν και με τέτοια ρύθμιση μοιάζει αρκετά λογικό να υπάρχει όχι μόνο στο Spotify αλλά και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές, εντούτοις ο χρήστης θα πρέπει να καταφύγει σε τρίτες λύσεις μέσα από το Play Store όπου και θα βρει πολλές επιλογές. Ενδεικτικό είναι ότι η εφαρμογή "Sleep Timer" η οποία συνεργάζεται όχι μόνο με το Spotify έχει περισσότερες από 500 εγκαταστάσεις ενώ μια άλλη εφαρμογή που είναι συμβατή και με το YouTube, Google Play Music και TuneIn Radio, έχει ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατομμυρίων downloads.

Στην περίπτωση του Spotify, η ενεργοποίηση της ρύθμισης είναι πολύ εύκολη, με την εφαρμογή να προτείνει διάφορους χρόνους από 5 έως 60 λεπτά, με τη συμπλήρωση των οποίων η αναπαραγωγή μουσικής θα διακοπεί αυτόματα. Οι χρήστες θα δουν σταδιακά την εμφάνιση της ρύθμισης στην εφαρμογή τους ενώ τεχνικά η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται στο iOS. Σ' αυτή την περίπτωση, κάθε iOS συσκευή έρχεται με την εφαρμογή Clock, η οποία επιτρέπει παρόμοια λειτουργικότητα.

PhoneArena