Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το Spotify ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα, συνδρομητική βαθμίδα που θα περιλαμβάνει ποιότητα ήχου HiFi, διευρυμένη πρόσβαση σε audiobooks.

Το νέο συνδρομητικό πρόγραμμα αναφέρεται εσωτερικά ως "Supremium" βαθμίδα και θα είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα της πλατφόρμας. Η βαθμίδα θα προσφέρει πιθανότατα τη λειτουργία HiFi που το Spotify ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ετοιμάζει το 2021. Η νέα βαθμίδα αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα σε αγορές εκτός των ΗΠΑ αργότερα φέτος.

Το Spotify ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα λανσάρει το High-quality music streaming στην πλατφόρμα του στις αρχές του 2021. Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι ο ήχος HiFi ήταν, "σταθερά ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν περισσότεροι οι χρήστες μας". Ωστόσο, το χαρακτηριστικό δεν έχει λανσαριστεί μέχρι σήμερα. Τον Οκτώβριο του 2022, υπήρξαν αναφορές ότι ο γίγαντας του streaming ετοίμαζε μια νέα βαθμίδα "Platinum" αξίας 19,99 δολαρίων ανά μήνα που θα περιλάμβανε HiFi audio.

Η επικείμενη κυκλοφορία της νέας βαθμίδας αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας του Spotify "να αυξήσει τα έσοδά του και να κατευνάσει τους επενδυτές που έλεγαν ότι η εταιρεία θα έπρεπε να αυξήσει τις τιμές της". Ο αντίπαλος του Spotify, το Apple Music, ανακοίνωσε ότι αυξάνει την μηνιαία τιμή της συνδρομής του από 9,99 δολάρια ΗΠΑ σε 10,99 δολάρια στις ΗΠΑ και από 9,99 λίρες Αγγλίας σε 10,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Amazon Music προέβη σε παρόμοια κίνηση, αυξάνοντας την τυπική τιμή της ατομικής μηνιαίας συνδρομής Amazon Music Unlimited από 9,99 δολάρια σε 10,99 δολάρια στις ΗΠΑ και από 9,99 λίρες Αγγλίας σε 10,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πιθανή επικείμενη άφιξη ήχου υψηλής πιστότητας στο Spotify θα ευθυγραμμίσει την πλατφόρμα με τους ανταγωνιστές που προσφέρουν επιλογές ακρόασης υψηλότερης ανάλυσης εδώ και καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι χρήστες του Spotify θα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό, ενώ οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Apple Music και Amazon Music, την έχουν διαθέσιμη στα τυπικά premium πακέτα τους.

Τον Μάιο του 2021, ο αντίπαλος του Spotify, η Apple Music, κυκλοφόρησε δωρεάν στην υπηρεσία της τις υπηρεσίες Lossless Audio και Spatial Audio με υποστήριξη Dolby Atmos. Τον ίδιο μήνα, η Amazon Music ξεκίνησε επίσης επιλογές ακρόασης μουσικής HD για την υπηρεσία Music Unlimited που διατίθεται με μηνιαίο κόστος 9,99 δολαρίων, "χωρίς επιπλέον κόστος". Η συνδρομητική βαθμίδα Hi-FI του TIDAL κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα και προσφέρει streamings  χωρίς απώλειες, σε ποιότητα CD στα 44,1 kHz / 16 bit, ενώ το Deezer προσφέρει μια βαθμίδα HiFi με τυπική τιμή 14,99 δολάρια το μήνα, η οποία μεταδίδει μουσική στα 44,1 kHz / 16 bit μέσω αρχείων FLAC.

  • Like 1