Η Blizzard ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στον αποκλεισμό συνολικά 320.000 λογαριασμών χρηστών του Warcraft III και Diablo II, οι οποίοι κρίθηκε ότι παραβίαζαν τους Όρους Χρήστης του Battle.net. Στις περιπτώσεις όπου η σχετική παραβίαση καταγράφηκε για πρώτη φορά, τα κλειδιά που συνδέονται με τους αποκλεισμένους λογαριασμούς υπόκεινται σε προσωρινό αποκλεισμό 30 ημερών, ενώ στις περιπτώσεις όπου υπήρχαν προηγούμενες παραβιάσεις, οι λογαριασμοί αποκλείστηκαν μόνιμα. Όλες οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες.

 

Η εταιρία, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την κίνηση, υπενθυμίζει πως η χρήση μη εγκεκριμένων προγραμμάτων και η κακόβουλη εκμετάλλευση των μηχανισμών των παιχνιδιών συνιστούν λόγους τιμωρίας που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και τον οριστικό αποκλεισμό, ενώ υπενθυμίζει ότι παρακολουθεί συστηματικά το Battle.net προκειμένου να προστατέψει τόσο τους παίκτες, όσο και την προσφερόμενη υπηρεσία από χρήστες που καταφεύγουν σε παράνομα προγράμματα ή μεθόδους παιχνιδιού.

 

Μάλιστα, η Blizzard επισημαίνει πως πολλοί αποκλεισμοί ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών που υπέβαλαν νόμιμοι χρήστες του Battle.net και ζητά από τους χρήστες, εφόσον αντιλαμβάνονται τη χρήση εξωτερικών προγραμμάτων για την αλλοίωση των παιχνιδιών ή γνωρίζουν ιστότοπους που διανέμουν τέτοια προγράμματα, να προβαίνουν σε καταγγελία μέσω της ειδικής φόρμας που διατίθεται στα fora της εταιρίας.

 

Link.png Site: Battle.net