Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες επαγγελματίες παίκτες του StarCraft, παιχνιδιού στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, οδήγησαν αγώνες σε προσυνεννοημένο αποτέλεσμα.

 

Το παιχνίδι έχει αναπτυχθεί από τη Blizzard, δημιουργό του World of Warcraft, και σημειώνει τεράστια επιτυχία στη Νότια Κορέα.

 

Οι επαγγελματίες παίκτες συμμετέχουν σε λίγκες και συναγωνίζονται στο πλαίσιο πρωταθλημάτων, τα οποία καλύπτονται τηλεοπτικά και προσελκύουν προπονητές αλλά και χορηγούς.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ορισμένοι παίκτες και παράγοντες κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από διαδικτυακές εταιρίες στοιχημάτων προκειμένου να στήσουν τους αγώνες.

 

Η υπόθεση έχει τύχει περιορισμένης κάλυψης από τα βασικά ΜΜΕ της χώρας, όμως στον ιστότοπο της εφημερίδας Korea Times δημοσιεύτηκε ο ισχυρισμός ότι η Ένωση Ηλεκτρονικών Αθλημάτων της χώρας προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος ορισμένων παικτών και προπονητών το Μάρτιο του 2010.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το StarCraft αντιστοιχεί στο 70% των δραστηριοτήτων της κατηγορίας των «ηλεκτρονικών αθλημάτων» στη Νότια Κορέα.

 

Εκπρόσωπος της Κορεατικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε στο BBC ότι το Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση, όμως επιβεβαίωσε ότι πράγματι έχει υπάρξει σχετική καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

 

Ο ιστότοπος Gamepron αναφέρει ότι η είδηση έχει αρχίσει να συγκρίνεται από ορισμένους με το σκάνδαλο Black Sox το οποίο ξέσπασε το 1919, όταν οκτώ μέλη της ομάδας μπέιζμπολ των Chicago White Sox κρίθηκαν ένοχοι για εσκεμμένες ήττες.

 

Link.png Site: BBC