Το νέο Call of Duty ονομάζεται Modern Warfare –ναι, όπως και ο εξαιρετικά επιτυχημένος τίτλος του 2007- και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4 αλλά και για PC στις 25 Οκτωβρίου, διαθέτοντας μάλιστα δυνατότητες cross-play.

Επιπλέον, με το νέο τίτλο, καταργείται το παραδοσιακό «Season Pass» της σειράς, για την αγορά πρόσθετων εμπειριών, χαρτών, οπλισμού και χαρακτήρων με τον developer του τίτλου, Infinity Ward, να σχεδιάζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι να προσφέρει πολύ περισσότερο δωρεάν υλικό από ότι έχει κάνει στο παρελθόν με τους προηγούμενους τίτλους της γνωστής σειράς.

Το νέο Modern Warfare θα υποστηρίζει επίσης cross-play, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο σε τι βαθμό και σε ποια έκταση. Ένας εκπρόσωπος του εκδότη του παιχνιδιού, Activision, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν κάποιος με Xbox One θα μπορούσε να παίξει το παιχνίδι μαζί με κάποιον άλλον που διαθέτει PlayStation 4 ή αν το cross-play αφορά μόνο κάποια από τις παραπάνω κονσόλες και την πλατφόρμα PC. «Με το λανσάρισμα του Modern Warfare, η ομάδα λαμβάνει μέτρα για να ενώσει την κοινότητα. Πρώτον, η ομάδα σχεδιάζει το Modern Warfare ώστε να παίζεται μαζί σε PC και κονσόλες μέσω υποστήριξης cross-play».

To νέο Call of Duty: Modern Warfare διαθέτει single-player campaign, co-op και multiplayer δυνατότητες και η Infinity Ward ακολουθεί μία ακόμα περισσότερο ρεαλιστική προσέγγιση με τον συγκεκριμένο τίτλο. Κλασικοί επίσης χαρακτήρες, όπως ο Captain John Price επιστρέφουν σε αυτό το «soft reboot» όπως έχει χαρακτηριστεί, ενώ όσα έχουν συμβεί στα άλλα παιχνίδια της σειράς στο παρελθόν, δεν ισχύουν.

Engadget