Με αρκετούς παίχτες PC να χρησιμοποιούν απαγορευμένο λογισμικό για να διαπρέψουν στους χάρτες του Warzone, κάνουν το crossplay μία κακή εμπειρία για τους χρήστες PS4 και Xbox.

Το δωρεάν multiplayer battle-royale παιχνίδι Call of Duty: Warzone αντιμετωπίζει προβλήματα με χρήστες PC οι οποίοι χρησιμοποιούν ανήθικες τακτικές για να κερδίσουν όλες τις μάχες. Αυτό έχει προκαλέσει τη δυσφορία των console gamers οι οποίοι για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, απενεργοποιούν το crossplay.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η λειτουργία crossplay επιτρέπει σε χρήστες PC, PS4 και Xbox να παίζουν ταυτόχρονα στους χάρτες. Όπως όμως επισημαίνει το Eurogamer, οι χρήστες που παίζουν από κονσόλες δεν μπορούν να αποφύγουν με κανένα τρόπο τους PC gamers, οι οποίοι χρησιμοποιούν απαγορευμένα λογισμικά όπως wallhacks και aimbots, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να κερδίσουν έστω και μία μάχη.

Σε γενικές γραμμές η χρήση απαγορευμένων λογισμικών είναι ευκολότερη από το PC σε σύγκριση με τις κονσόλες, ένα «πλεονέκτημα» που το εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια χρήστες οι οποίοι αδιαφορούν εντελώς για την gaming εμπειρία. Για αυτό το λόγο λοιπόν, όσοι μάχονται από τις κονσόλες τους, απενεργοποιούν τη λειτουργία crossplay, ώστε τουλάχιστον να έρχονται αντιμέτωποι σε μάχες που τους δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουν.

Αν και η παραπάνω λύση μοιάζει εύκολη, το βασικό πρόβλημα είναι ότι περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό τους διαθέσιμους παίχτες, οι οποίοι βρίσκονται online και μπορείς να παίξεις μαζί τους. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει πως θα χρειαστεί να περιμένεις περισσότερη ώρα έως ότου ξεκινήσεις ένα παιχνίδι. Όπως αναφέρει το Eurogamer, στο PS4 χρειάζονται κάποια λεπτά έως ότου μπει ο χρήστης στο χάρτη εν αντιθέσει με το crossplay που χρειάζονται μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες PC δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν το crossplay ενώ για το Xbox One αν και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είναι διαφορετική η προσέγγιση αφού η απενεργοποίηση γίνεται από τις ρυθμίσεις του Xbox λογαριασμού και όχι μέσα από το ίδιο το παιχνίδι.

Η Infinity Ward από την πλευρά της δηλώνει πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την αντιμετώπιση των cheaters και έως τώρα έχει απαγορεύσει την είσοδο στο παιχνίδι σε περίπου 70.000 χρήστες. Παρ’ όλα αυτά, το Warzone είναι ένα δωρεάν παιχνίδι, οπότε είναι πολύ εύκολο για τον οποιονδήποτε να δημιουργήσει εκ νέου ένα νέο λογαριασμό.

Και με τους παίκτες PS4 και Xbox ήδη να αισθάνονται μειονεκτικά λόγω του ότι χρησιμοποιούν gamepad και όχι πληκτρολόγιο και ποντίκι, τα cheats είναι ένα επιπλέον αγκάθι που πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουν. Αρκετοί παίκτες μάλιστα, ζητούν δυνατότητα απενεργοποίησης crossplay για τον αποκλεισμό μόνο των PC χρηστών ενώ ταυτόχρονα θεωρούν πως η δημιουργία νέου λογαριασμού στο Warzone θα πρέπει να γίνει δυσκολότερη, χρησιμοποιώντας μία μέθοδο επαλήθευσης όπως για παράδειγμα τον αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Tech Radar