Ένα μεγάλο μυστικό της ομάδας του Call of Duty, πλέον αποκαλύπτεται. Το free-to-play battle royale παιχνίδι στον κόσμο του CoD, με λειτουργία cross-platform, είναι από σήμερα διαθέσιμο σε υπολογιστές και κονσόλες.

Το Call of Duty: Warzone, το όποιο είδαμε για πρώτη φορά περίπου ένα μήνα πριν, αποκαλύφθηκε και επίσημα μέσω ενός gameplay βίντεο 11 λεπτών στο YouTube από τον Chaos, γνωστό gamer στο CoD. Αν και αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με το gameplay δεν είναι ακόμη γνωστές, το βίντεο επιβεβαιώνει κάποια σημαντικά στοιχεία του. Το Warzone θα είναι το πρώτο παιχνίδι CoD το οποίο εκτός από δωρεάν θα μπορεί κάποιος να το παίξει σε PC, Xbox One ή PS4.

Ο παίχτης κλασσικά όπως και σε άλλα battle-royale παιχνίδια, πέφτει από αεροπλάνο χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο, με την Infinity Ward, η ομάδα της Activision που ανέλαβε το project, να δίνει περισσότερη έμφαση στον τρόπο που οι games θα επιζήσουν στο χάρτη, παρά στα διαθέσιμα gadgets που θα μπορούν να εξοπλιστούν. Με άλλα λόγια οι παίχτες μπορούν να εκτελούν διάφορα καθήκοντα, να μαζεύουν χρήματα, να αποκτούν για μικρό χρονικό διάστημα υπερ-δυνάμεις ή ακόμη και να βοηθούν συμπαίχτες τους.

Αν και από το βίντεο δεν μπορεί να προσδιορίσει κάποιος το μέγεθος του χάρτη, δείχνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους του είδους. Χάρτης ο οποίος υποστηρίζει έως και 150 gamers ταυτόχρονα, περισσότερα δηλαδή από άλλα battle royale τα οποία επιτρέπουν έως 100. Το Warzone περιλαμβάνει επίσης, φορτηγά, τανκ κι άλλα οχήματα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι ακόμη και κι αν πεθάνεις στο χάρτη, μπορείς να επιστρέψεις, αφού κερδίσεις μία μάχη μέσα στη φυλακή. Αν «πέσεις» από πυρά αντιπάλου,  το παιχνίδι σε μεταφέρει σε μία φυλακή. Εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να παλέψεις με κάποιον άλλο φυλακισμένο και στην περίπτωση που κερδίσεις, επιστρέφεις με την ομάδα σου στον κανονικό χάρτη. Βέβαια, αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε κάθε παιχνίδι και δεν θα μπορείς πάντα να επιστρέφεις.

cod-warzone-filaki.jpg.5723367ef6cae478d5fae33861581baf.jpg

Arstechnica

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1