Οι αναβαθμίσεις και οι ενημερώσεις που είχε υποσχεθεί πριν από μερικούς μήνες η Bethesda, είναι πλέον διαθέσιμες για το δημοφιλές παιχνίδι Starfield.

Η έκδοση 1.8.86 έρχεται με υποστήριξη DLSS, η οποία παρέχει στους χρήστες που διαθέτουν σύγχρονες κάρτες γραφικών της NVIDIA πρόσβαση σε λειτουργίες όπως είναι οι DLSS Super Resolution, Deep Learning Anti-aliasing (DLAA), Reflex Low Latency και δημιουργία καρέ DLSS. Η νέα ενημέρωση θα καθησυχάσει επιτέλους τους χρήστες που παραπονιόντουσαν ή που χρησιμοποιούσαν ένα αμφιλεγόμενο mod DLSS για να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας.

Μαζί με το DLSS, η ενημέρωση περιλαμβάνει διάφορες επίσης βελτιστοποιήσεις απόδοσης που σχετίζονται με τις higher-end κάρτες γραφικών ενώ επιλύει διάφορα ζητήματα που σχετίζονταν με τη μνήμη (memory leaks) ή άλλα συναφή τεχνικά ζητήματα.

Η εταιρεία βελτίωσε επίσης κάποια προβλήματα που αφορούσαν το threading του renderer και έκανε μια σειρά από άλλες βελτιώσεις σταθερότητας και απόδοσης. Από άποψη γραφικών, πρόσθεσε δυνατότητες ελέγχου της φωτεινότητας και της αντίθεσης στο μενού ενώ έδωσε λύση σε ζητήματα που σχετίζονταν με τα ambient occlusion, shader compilation, HDR brightness (σε Xbox και Windows 11) ενώ αντιμετωπίστηκαν προβλήματα με που σχετίζονταν με τα μάτια των χαρακτήρων που βρίσκονταν σε πλήθη, με τον φωτισμό, το έδαφος και τη βλάστηση κ.ά.

Η Bethesda προχώρησε σε διορθώσεις και αλλαγές και στο ίδιο το gameplay, με τους χρήστες να μπορούν πλέον να «φάνε τροφή που υπάρχει στο περιβάλλον» χρησιμοποιώντας το κουμπί «consume» χωρίς να είναι απαραίτητη η προσθήκη τους στο inventory. Επίσης, βελτιώθηκε το stealth ώστε να είναι περισσότερο «forgiving», επιλύθηκε ένα πρόβλημα με το κεφάλι της Andreja που παρέμενε «cloaked», ένα ακόμα ζήτημα με την εμφάνιση γυμνών χαρακτήρων (NPCs) ή ένα άλλο που απέτρεπε τους παίκτες από το να αξιοποιήσουν ορισμένα όπλα.

Η εταιρεία, δοκίμασε τις παραπάνω αλλαγές δοκιμαστικά στις αρχές του μήνα στο Steam πριν τις διαθέσει ευρέως.  Τον Σεπτέμβριο, η Bethesda ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται στενά» με τις NVIDIA, AMD και Intel όσον αφορά τους drivers των καρτών γραφικών τους, πιθανώς ως απάντηση σε ένα τεχνικό άρθρο του Digital Foundry που έκανε λόγο για «δυσανάλογα κακή απόδοση με κάρτες γραφικών των NVIDIA και Intel».

Το Starfield συγκαταλέγεται στα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις του 2023 (αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Game Pass). Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε 10 εκατομμύρια παίκτες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

  • Like 6
  • Sad 1